MADAGASCAR. Insula paradis unde a fugit Radu Mazăre

Radu Mazăre a fugit în Madagascar unde va solicita azil politic. Madagascarul este o destinație exotică despre care puțini români știu.

Numele oficial este Republica Madagascar. Madagascarul este o țară insulară aflată în Oceanul Indian, în partea estică a coastei Africii, în emisfera sudică.

Insula este populată la începutul mileniului I de etnii asiatice originare din Indonezia, Malaysia și Melanesia, care se contopesc cu populația aborigenă dar și cu cea africană și arabă imigrată ulterior, arată Wikipedia. În secolele X - XI se răspândește islamul adus de arabii care întemeiază primele factorii în estul insulei.

Navigatorul portughez Diogo Dias este în august 1500 primul european care vizitează Madagascarul, urmat de negustorii olandezi, francezi și englezi. De la numele de "matacassi" dat de europeni popoarelor aborigene derivă denumirea modernă a statului.

Tentativa Franței de a-și impune în secolul al XVII-lea autoritatea colonială eșuează în față rezistenței autohtone. Regatul absolutist Merina (Imerina) creat în secolul al XVII-lea unifică, în timpul suveranului Radama I (1810-1828), întreaga insulă și adoptă numele oficial de Regatul Madagascar. 

În 1885 Franța impune Madagascarului protectoratul său, apoi îl proclamă în 1896 colonie. Madagascarul a devenit republică independentă la 26 iunie 1960.

Pentru cei care caută exotism, mister, cultură, Madagascarul este destinaţia perfectă. Cu o faună şi o floră unice în lume, cu o cultură care îmbină foarte bine influenţele Africii cu cele ale Asiei şi cu o civilizaţie deosebită, această Insulă atrage din ce în ce mai mulţi turişti, informează și site-ul madagascar.ro.

Un sejur de două săptămâni în superba insulă se ridică la câteva mii de euro. Radu Mazăre deține un hotel în Madagascar. Pe lângă minunățiile pe care le oferă insula, Madagascarul a devenit faimos și datorită celebrului desen animat cu același nume.

Amintim că Radu Mazăre a părăsit România și se află în Madagascar unde solicită azil politic. Mazăre care se află sub control judiciar, nu s-a prezentat la poliţia din Constanţa pentru semnarea graficului de prezenţă și a părăsit România.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel