Macron, vizită în România. Ce melodii a ascultat la Muzeul Satului

Macron - Iohannis
Macron - Iohannis

Emmanuel Macron şi soţia sa Brigitte au vizitat, joi seara, alături de Klaus Iohannis şi soţia acestuia, Carmen, Muzeul Satului "Dimitrie Gusti", unde au admirat costume populare şi au ascultat muzică din Teleorman şi piesa "La vie en rose" interpretată la nai.

Primul obiectiv vizitat a fost Casa de Şanţ din Bistriţa-Năsăud. La ieşirea din casa gătită cu covoare tradiţionale, cei doi preşedinţi şi soţiile acestora s-au oprit la atelierul de ceramică de Horezu, unde primele doamne au primit cadou din partea meşterului câte trei farfurii decorate.

Între Biserica de lemn Dragomireşti din Maramureş şi o casă din Teleorman, înalţii demnitari s-au deplasat fără a fi însoţiţi de presă, notează Agerpres. Lângă casa din Teleorman, primele doamne s-au oprit la atelierul de cusut unde au admirat costume populare, iar cei doi preşedinţi au mers direct la locuinţa tradiţională, unde taraful 'Lăutarii din Teleorman', condus de Gelu Voicu, a interpretat mai multe cântece din zonă.

După piesa 'Hai la brâu, la brâu şi la seceră de grâu', cei din ansamblul popular au aruncat cu căciulile de pământ. 'Bravo! Foarte bine! Mulţumim', a exclamat Macron, în limba română.

La Casa de la Jurilovca din Tulcea aceştia au fost întâmpinaţi cu muzică la nai interpretată de Cornelia Tihon, elevă a maestrului Gheorghe Zamfir. Preşedintele Macron a fost încântat să asculte 'La vie en rose' la nai şi a aplaudat interpretarea artistei.  

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel