Macron, ținta unui atac. Un bărbat a fost reţinut pentru amenințare cu bombă într-un cimitir unde urma să ajungă preşedintele Franței

Emmanuel Macron, președintele Franței
Emmanuel Macron, președintele Franței

Un individ a fost reţinut după ce a lansat o alertă cu bombă în cimitirul din Jarnac, în sud-vestul Franţei, unde preşedintele Emmanuel Macron urma să participe la o ceremonia pentru a marca împlinirea a 25 de ani de la moartea predecesorului său François Mitterrand, a făcut cunoscut  o sursă din cadrul jandarmeriei, citată de AFP. 

Plasat câteva ore în arest la sfârşitul săptămânii, bărbatul, în vârstă de 57 de ani, şi-a recunoscut faptele, explicând că a dorit să 'se distreze', potrivit sursei.

Vineri dimineaţă, el a telefonat la primăria din Jarnac, afirmând că mai multe bombe au fost plasate în cimitir, unde şeful statului urma să se reculeagă la mormântul fostului preşedinte socialist, dispărut în 1996.

Ameninţarea a fost luată în serios şi echipele speciale prezente în comună au inspectat cimitirul cu mare atenţie. Fără să găsească ceva suspect. La rândul lor, jandarmii au demarat investigaţiile pentru a-l identifica şi localiza pe autorul alarmei false, necunoscut de justiţie. În ziua comemorării, el se afla în departament, dar anchetatorii nu au reuşit să îl găsească.

În cele din urmă, a fost interpelat sâmbătă la fiica sa, în Charente, departament în sud-vestul Franţei, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel