Macron susține că poate opri fluxurile migratorii semnificative

Macron susține că poate opri fluxurile migratorii semnificative 
   Sursă foto: Facebook Emmanuel Macron
Macron susține că poate opri fluxurile migratorii semnificative Sursă foto: Facebook Emmanuel Macron

Emmanuel Macron, președintele Franței, își dorește limitarea fluxurilor migratorii ilegale către Europa.

Într-un discurs ținut luni seară, președintele francez Emmanuel Macron a anunțat că dorește să realizeze o inițiativă europeană menită să „anticipeze” și „să protejeze împotriva fluxurilor migratorii ilegale semnificative”. Obiectivul vag al politicii lui Macron a fost atins în timp ce vorbea despre situația din Afganistan și nu a furnizat detalii despre planul său.

Macron a fost condamnat în trecut pentru incapacitatea sa de a controla migrația către propria țară, iar acesta a răspuns prin cenzurarea celor care i-au criticat eșecul politic, inclusiv interzicerea grupului francez Generation Identity și încercarea de a-l reduce la tăcere pe comentatorul conservator popular Eric Zemmour.

Situația din Afganistan

Pentru a asigura evacuarea, Macron a spus că a decis să trimită două avioane militare și forțe speciale în Afganistan.

„Este de datoria noastră să îi protejăm pe cei care ne ajută: traducători, șoferi, bucătari și mulți alții. Aproape 800 de persoane sunt deja pe pământul francez. Mai sunt câteva zeci de oameni pentru care rămânem pe deplin mobilizați ”, a adăugat șeful statului francez.

Afganistanul nu trebuie să devină din nou un refugiu pentru terorism așa cum a fost, a insistat Macron, spunând că acțiunea Franței „va viza în principal continuarea luptei active împotriva terorismului islamic sub toate aceste forme”. Macron a cerut, de asemenea, un „răspuns responsabil și unit (internațional)” și „o acțiune politică și diplomatică”, scrie RMX.

China: SUA au lăsat o teribilă harababură la retragerea lor din Afganistan!

Beijingul s-a declarat dispus să întreţină relaţii cu noul regim pe care mişcarea islamistă afgană se pregăteşte să-l instituie după 20 de ani de război. Foarte criticat în SUA, ca şi în străinătate, preşedintele american Joe Biden a asigurat că misiunea Washingtonului nu a fost niciodată de a 'construi o naţiune' democratică în Afganistan, ci de a 'împiedica un atac terorist pe teritoriul american'.

'Acesta este purul adevăr', a reacţionat marţi Hua Chunying, o purtătoare de cuvânt a Ministerului chinez al Afacerilor Externe, care a criticat dur bilanţul uman al celor două decenii de intervenţie americană.

'În Irak, în Siria şi în Afganistan, ceea ce s-a văzut a fost o armată americană care pleacă lăsând în urmă tulburări, divizări, familii devastate şi decimate', a comentat ea în cursul unei conferinţe de presă.

'Au lăsat o teribilă harababură'

'Au lăsat o teribilă harababură, au lăsat aceste locuri într-o stare dezastruoasă. Puterea şi funcţia SUA sunt de a distruge şi nu de a construi', a ironizat ea cuvintele lui Joe Biden.

Triumful final al insurgenţilor după o ofensivă fulgerătoare a declanşat duminică scene de panică uriaşă pe aeroportul capitalei afgane, singura poartă de ieşire din ţară, precum şi îngrijorare în rândul populaţiei din Kabul. China are o frontieră comună cu Afganistanul de 76 km. Instabilitatea la vecinul său afgan constituie pentru ea o ameninţare pentru securitatea regiunii sale frontaliere Xinjiang (din nord-estul ţării) (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel