Macron se poziționează împotriva stângii progresiste: Problemele sociale nu pot fi reduse la rasă sau gen

Macron se poziționează împotriva stângii progresiste: Problemele sociale nu pot fi reduse la rasă sau gen  /  Sursă foto: Facebook Emmanuel Macron
Macron se poziționează împotriva stângii progresiste: Problemele sociale nu pot fi reduse la rasă sau gen / Sursă foto: Facebook Emmanuel Macron

Președintele francez Emmanuel Macron și-a împărtășit opinia despre stânga progresistă.

Într-un interviu acordat revistei Elle, președintele francez Emmanuel Macron și-a împărtășit opinia despre stânga progresistă, menționând că ideile de care societatea scăpase de mult au început să se întoarcă. De exemplu, nu îi plac procesele de gândire care reduc problemele sociale la o chestiune de rasă sau sex. În interviu, Macron s-a opus intersecționalității, adică un concept care descrie modul în care diferitele forme de discriminare se afectează reciproc.

Din cuvintele președintelui reiese clar că el consideră că acest mod de a percepe lumea este o atitudine importată, care nu-i place. Potrivit acestuia, cauzele inegalităților sociale nu pot fi interpretate numai pe baza rasismului sau a sexismului.

"Logica intersecționalității perturbă totul. Mă consider universalist (prioritizând interesele generale în locul celor parțiale). Nu recunosc o luptă în care fiecare să se refere la identitatea și unicitatea lui", a explicat Macron. El a adăugat că societatea franceză se „rasializează” treptat, ceea ce înseamnă că tuturor subiectelor li se oferă un context rasial.

Oamenii nu trebuie împărțiți, precizează Macron

Este imposibil să împărțim pe toată lumea în funcție de culoarea pielii, a spus președintele în vârstă de 43 de ani, adăugând că ar putea numi multe tinere albe din orașul său natal Amiens din nordul Franței, care se confruntă, de asemenea, cu obstacole uriașe.

"Problemele sociale nu pot fi înțelese doar în termeni de gen și culoare a pielii, ci și în termeni de inegalități sociale", a subliniat Macron, care își va apăra mandatul prezidențial anul viitor.

"Ne-am eliberat de această abordare în trecut și acum, când începem să clasificăm oamenii din nou în funcție de rasa lor, practic îi punem în arest la domiciliu", a continuat președintele francez.

Presa britanică a preluat mesajul lui Macron

Declarațiile lui Macron au trecut și peste Canalul Mânecii, unde mass-media conservatoare britanică a titrat declarațiile președintelui francez.

The Times a interpretat avertismentul președintelui ca o încercare de a se profila ca un protector al valorilor tradiționale franceze și, astfel, cel puțin parțial, oprește valul alegătorilor de dreapta.

La recentele alegeri regionale, mișcarea centristă a lui Macron En Marche! a suferit o înfrângere, în timp ce republicanii conservatori au obținut câteva victorii importante. În cadrul interviului, Macron s-a opus și politicii de identitate atunci când a fost întrebat cum ar trebui să se îmbrace copiii francezi în școli.

"Cred că atât băieții, cât și fetele ar trebui să se îmbrace decent în școli. Orice lucru care indică cumva identitatea ta sau ceea ce este destinat să șocheze sau să iasă în evidență, nu are loc în școală", a spus Macron, potrivit RMX.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel