Macron RENUNȚĂ la reforma pensiilor din Franța pe seama pandemiei

Facebook Emmanuel Macron
Facebook Emmanuel Macron

Președintele Franței a anunțat că sistemul de pensii nu va mai fi refăcut din temelii.

Conform The Guardian, Emmanuel Macron a spus că schimbările sistemului de pensii, cea mai mare refacere a acestuia din 1945 încoace, nu va mai fi continuat așa cum era plănuit din cauza Covid-19. Acesta a refuzat din nou să spună dacă va candida sau nu pentru încă un mandat de cinci ani ca președinte al Franței.

„Nu cred că reforma, așa cum era plănuită inițial, poate să continue”, a transmis el, în timp ce lumea iese din pandemia Covid-19. „Era foarte ambițios și extrem de complex, de aceea a generat anxietate, trebuie să recunoaștem. Să îl implementăm acum înseamnă că ignorăm și celelalte griji existente, sunt foarte multe”, a adăugat el în timpul declarațiilor din satul sudic Martel.

Regândirea sistemului a dus la apariția „vestelor galbene”

Regândirea pensiilor și alte schimbări legate de economie au dus la apariția „vestelor galbene” pe străzile țării. Ulterior, în februarie 2020, acestea au fost puse pe pauză de pandemie, forțând guvernul să amâne orice tip de dezbatere până în acest an. Ambiția lui Macron a fost de a crea o forță de muncă mai competitivă și mult mai flexibilă. Astfel, se propunea creșterea vârstei de pensioare cu doi ani, până la 64 de ani, însă schimbările nu vor mai avea probabil loc până după alegerile prezidențiale din 2022.

Din 2017, politica franceză s-a schimbat radical

Victoria lui Macron din 2017 a transformat complet peisajul politic din Franța, iar acum încă nu este confirmat dacă va candida sau nu pentru un nou mandat. Acesta a transmis că va lua decizii „dificile” în vară „O să am niște alegeri complicate, dintre care unele sunt complicate”, a adăugat el.

Ar fi un șoc politic ca politicianul de 43 de ani să nu caute să fie reales, însă acesta nu a spus vreun cuvânt care să indice că va candida. În același timp, învinsa din 2017, Marine Le Pen, pe lângă Xavier Bertrand, Michel Barnier sau Edouard Philippe, deja și-au anunțat candidaturile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel