Macron: RĂZBOI CIVIL european între democrația liberală și autoritarism

Macron
Macron

Președintele Franței a ținut un discurs însuflețit în Parlamentul European de la Strasbourg, unde le-a vorbit reprezentanților aleși ai țărilor membre despre pericolele cu care se confruntă continentul.

La o zi după aniversarea unui an de mandat în funcția de șef al statului francez, Emmanuel Macron a avertizat că „pare să fie un război civil european” între democrațiile liberale și recrudescența autoritarismului. El a îndemnat Uniunea Europeană să-și reafirme angajamentul față de valorile democratice.

Visul european, în pericol

„Nu vreau să aparțin unei generații de somnambuli care și-au uitat propriul trecut”, a afirmat Macron în timpul discursului din fața Parlamentului de la Strasbourg, amintindu-le celor prezenți despre visul european în urma celui de-al Doilea Război Mondial. Liderul de pe Champs Elysees a condamnat „fascinația pentru anti-liberalism” care se manifestă în Europa.

Triumful rațiunii în Franța

Anul trecut, Emmanuel Macron și noul său partid liberal, La République en Marche (LREM), au triumfat în alegerile prezidențiale din Franța printr-o platformă pro-UE. Adversarul său în turul II de scrutin a fost naționalista Marine Le Pen, lider al Front National (FN), critic acerb al Uniunii Europene.

Franța suplinește financiar Brexitul

Macron s-a adresat și euroscepticilor care au câștigat votul Brexit din Marea Britanie. Întrucât ieșirea Regatului Unit din spațiul comunitar va lăsa un gol în bugetul UE, Marcon a anunțat că Franța este pregătită să-și suplimenteze contribuția la bugetul comun.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel