Macron-Putin, poziție oficială: Nu dorim acest lucru

Vladimir Putin şi Emmanuel Macron la Versailles
Vladimir Putin şi Emmanuel Macron la Versailles

Ministrul francez de externe, Jean-Yves Le Drian, aflat în vizită la Moscova, a declarat marți că Franța nu dorește "nici izolarea Rusiei față de restul Europei, nici slăbirea sa economică", transmite France Presse, potrivit Agerpres.

Într-o conferință de presă comună cu omologul său rus, Serghei Lavrov, Le Drian a făcut apel la pragmatism în relațiile bilaterale și a susținut că înaintea alegerii noului președinte al Franței, Emmanuel Macron, "lipsea poate un spirit de încredere pentru o mai bună înțelegere".

Cei doi miniștri de externe s-au copleșit reciproc cu amabilități, remarcă AFP. Le Drian l-a numit pe Lavrov prietenul său, iar acesta a promis crearea unui proces de consultare permanent între Moscova și Paris referitor la problemele din Libia și Yemen. Șeful diplomației ruse a fost invitat la Paris, unde Macron a fost deja gazda omologului său rus, Vladimir Putin, la sfârșitul lunii mai.

Pentru ministrul francez a fost prima vizită la Moscova în această nouă calitate, dar nu și o premieră absolută. El mai fusese în Rusia ca ministru al apărării, reamintește AFP, iar marți s-a reîntâlnit și cu fostul său omolog, Serghei Șoigu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel