Macron, plan de 10 ani împotriva cancerului. Vrea să combată consumul de alcool și fumatul

Emmanuel Macron vrea să combată consumul de alcool și fumatul
Emmanuel Macron vrea să combată consumul de alcool și fumatul

Președintele francez Emmanuel Macron vrea să combată consumul de alcool și fumatul cu o strategie pe 10 ani. 

Preşedintele francez Emmanuel Macron vrea ca generaţia care va împlini 20 de ani în 2030 să fie prima fără tutun şi de asemenea a promis joi să facă mai mult pentru a avertiza asupra pericolelor alcoolului, în cadrul unei strategii pe zece ani pentru combaterea cancerului, relatează Reuters, citat de Agerpres.

Emmanuel Macron a declarat într-un discurs pentru Institutul naţional francez al cancerului, o entitate publică care coordonează cercetarea în domeniu, că guvernul va dedica 1,7 miliarde de euro acestei cauze în următorii cinci ani, o creştere de 20% comparativ cu perioada 2016-2021.

Concentrarea sa asupra cancerului, principala cauză de deces a ţării, intervine în contextul în care pandemia de coronavirus a plasat sănătatea publică în prim-planul politicilor guvernamentale din lume. Pandemia COVID-19 a provocat moartea a aproape 78.000 de oameni în Franţa, al şaptelea cel mai grav bilanţ în lume.

'Această strategie este ambiţioasă în perspectiva obiectivelor pe care le urmăreşte: de a reduce, în termen de zece ani, numărul cancerelor noi evitabile de la 150.000 pe an la mai puţin de 100.000 şi de a reduce mortalitatea celor mai severe şapte tipuri de cancer', a spus Macron în discursul înregistrat video.

Prețurile țigărilor vor continua să crească 

El a adăugat că aproape jumătate dintre aceste cancere evitabile, respectiv 70.000, sunt în prezent provocate de produse din tutun.

Pentru a reduce acest număr, Macron a subliniat că preţurile ţigărilor vor continuă să crească şi că vor exista şi mai multe zone în care nu se fumează.

'Alcoolul este responsabil pentru o cincime din cancerele evitabile. Bineînţeles, alcoolul este în inima tradiţiilor noastre, dar nu este vorba despre a viza o societate liberă de alcool', a spus Macron.

Însă el a adăugat că trebuie făcut totul pentru a preveni consumul excesiv de alcool, inclusiv informaţii mai vizibile şi mai detaliate despre fiecare produs, cum se întâmplă cu produsele alimentare.

Franţa este unul dintre principalii producători şi exportatori de vinuri din lume şi Pernod Ricard este a doua cea mai mare companie de spirtoase din lume, după cea britanică Diageo.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel