Macron, pălmuit. Radu Tudor: Există o regulă de aur

Facebook Radu Tudor
Facebook Radu Tudor

Președintele Franței a fost pălmuit la un eveniment la care participa. În urma incidentului, două persoane au fost arestate. Radu Tudor a vorbit despre acest caz.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a fost agresat de un individ, marţi, în cursul unei deplasări, iar agenţii serviciilor de securitate au anunţat reţinerea a doi suspecţi. Incidentul a avut loc în timpul unei vizite pe care Emmanuel Macron a efectuat-o în localitatea Tain-l'Hermitage, situată în regiunea Drôme, în sud-estul Franţei.

Realizatorul TV Radu Tudor a vorbit despre acest caz, marți, la Antena 3. El a explicat ce înseamnă acest gest pentru președintele Macron.

„Acest incident de protecție este 100% imputabil președintelui. Regula de aur în astfel de momente este că protecția este atât de sigură și de strictă pe cât o cere demnitarul.

În timpul unei deplasări în afara biroului, Serviciul de Protecție și Pază îl întreabă pe demnitar cum dorește să fie protecția, mai strânsă sau mai relaxată, cum dorește să fie cercurile de protecție ale aghiotanților, mai apropiate sau nu. (...) Dacă vreți să fie mai lejeră, există următoarele riscuri: să fiți atins, lovit, scuipat (...) Faptul că Macron a fost pălmuit este un incident de securitate, dar care i se datorează în proporție de 100% pentru că el este cel care stabilește gradul de protecție și de securitate pe care și-l asigură el, serviciul de protecție dintr-o țară nu face decât să aplice ceea ce cere demnitarul.

(...) Omul acesta care l-a pălmuit pe Emmanuel Macron putea să aibă în mână un cuțit sau putea să aibă în palmă o lamă, etc. Sunt elemente care se iau în calcul și care reprezintă riscuri directe la adresa vieții demnitarului respectiv", a explicat Radu Tudor, marți, 8 iunie, la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel