Macron, ofensivă diplomatică. Întrevederi importante

Președintele francez Emmanuel Macron va fi gazda unei reuniuni programate pe 28 august cu șefii guvernelor german, Angela Merkel, spaniol, Mariano Rajoy, și italian, Paolo Gentiloni.

Aceștia vor purta discuții referitoare la migrație, economie și apărare, transmite Reuters, citând un oficial de la Paris, în timp ce surse din celelalte trei state au confirmat întâlnirea, scrie Agerpres.

Ofensiva diplomatică mai largă a președintelui francez are loc pe fondul scăderii sale de popularitate pe plan intern.

Președintele francez urmează să se întâlnească la sfârșitul lunii, pe 31 august, cu prim-ministrul olandez Mark Rutte.

Emmanuel Macron va efectua anterior, între 23 și 25 august, vizite în Austria, România și Bulgaria, prilej cu care va insista pentru o mai bună protejare a lucrătorilor francezi în fața a ceea ce Parisul consideră a fi o concurență neloială din partea cetățenilor statelor mai sărace din Uniunea Europeană.

După victoria covârșitoare în alegerile prezidențiale din mai și o campanie parlamentară încununată de succes în iunie, popularitatea lui Macron a intrat pe o pantă descendentă, mai ales în urma dezbaterilor aprinse în legislativ cu privire la reforma dreptului muncii și la legea privind moralizarea vieții politice, dar și a impasului în relațiile cu armata și a tăierilor de alocații pentru locuințe.

Un sondaj YouGov publicat la începutul lui august a arătat că 36% dintre alegători au o opinie favorabilă despre noul președinte, o scădere de șapte procente față de luna anterioară, dar concordantă cu tendința descendentă din alte anchete.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel