Macron îl asigură pe Zelenski că îi va sprijini planul

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Preşedintele Emmanuel Macron l-a asigurat duminică pe omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, că va susţine planul său de pace la nivel internaţional în timpul unei conversaţii telefonice între cei doi şefi de stat, transmite AFP. 

Preşedintele Macron 'şi-a reafirmat ataşamentul faţă de planul de pace în zece puncte propus de preşedintele Zelenski şi l-a asigurat că va sprijini această iniţiativă pe scena internaţională în cadrul următoarelor evenimente diplomatice', a indicat Palatul Elysée.

De asemenea, cei doi şefi de stat 'au menţionat reamintirea (la conferinţa anuală de securitate de la Munchen) făcută partenerilor europeni şi NATO cu privire la necesitatea de a consolida şi accelera sprijinul militar pentru Ucraina şi poporul ucrainean'.

Volodimir Zelenski a lăudat pe Twitter 'continuarea unui dialog prietenos' cu Emmanuel Macron şi a confirmat că amândoi au vorbit despre 'punerea în aplicare a planului de pace'.

'I-am mulţumit preşedintelui pentru înţelegerea nevoilor noastre şi pentru acest sentiment împărtăşit că trebuie să ne apărăm împotriva agresiunii ruse fără a pierde nicio ocazie şi fără a pierde o săptămână', a adăugat preşedintele ucrainean în mesajul său de duminică seară.

Această conversaţie telefonică a avut loc după interviul acordat de preşedintele francez Journal du Dimanche, Le Figaro şi France Inter, în care acesta a afirmat că doreşte 'înfrângerea' Moscovei, avertizând în acelaşi timp împotriva celor care vor 'mai presus de toate să zdrobească Rusia'. 

Preşedintele Zelenski afirmă că Rusia a suferit pierderi 'extraordinar de semnificative' în estul Ucrainei

Armata Ucrainei provoacă pierderi 'extraordinar de semnificative' forţelor ruse în apropierea oraşului Vuhledar din regiunea estică Donbas, a declarat duminică preşedintele Volodimir Zelenski, informează Reuters 'Situaţia este foarte complicată. Şi ne luptăm. Distrugem invadatorii şi provocăm pierderi extraordinar de semnificative Rusiei', a afirmat preşedintele Zelenski în intervenţia sa video de duminică seara.

Preşedintele ucrainean s-a referit la mai multe oraşe din Donbas, unde se concentrează luptele de luni de zile.

'Cu cât Rusia suferă acolo mai multe pierderi în Donbas - în Bahmut, Vuhledar, Marinka, Kreminna - cu atât mai repede vom putea pune capăt acestui război cu victoria Ucrainei', a spus el. Volodimir Zelenski a vorbit şi despre starea apărării în alte sectoare ale frontului după o întâlnire extinsă a comandamentului militar. Situaţia este sub control în apropierea portului Odesa de la Marea Neagră, iar trupele 'protejează' regiunea centrală Zaporojie, controlată parţial de forţele ruse.

'Rezultate foarte bune' sunt la graniţa de nord cu Rusia şi Belarus, zone în care trupele ucrainene au reluat controlul asupra oraşele în septembrie şi octombrie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel