Macron îi promite lui Zelenski noi sancțiuni împotriva Rusiei

Macron îi promite lui Zelenski noi sancțiuni împotriva Rusiei / Foto: Facebook Emmanuel Macron
Macron îi promite lui Zelenski noi sancțiuni împotriva Rusiei / Foto: Facebook Emmanuel Macron

Emmanuel Macron i-a promis lui Volodimir Zelenski noi sancțiuni împotriva Rusiei.

Emmanuel Macron s-a angajat duminică să "conlucreze cu partenerii săi europeni la noi sancţiuni" împotriva Rusiei, după anexarea de către aceasta a patru regiuni ucrainene, a anunţat Palatul Elysee, informează Agerpres, citând AFP.

În timpul unei discuţii la telefon cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski, preşedintele francez a condamnat din nou în mod ferm anexarea ilegală de către Rusia a patru regiuni ucrainene, potrivit unui comunicat al Preşedinţiei franceze.

"El a reafirmat hotărârea Franţei de a ajuta Ucraina să-şi recâştige deplina suveranitate şi integritate teritorială, şi să conlucreze cu partenerii săi europeni la noi sancţiuni", continuă comunicatul.

Reacția UE 



UE a reacţionat miercuri la anexarea celor patru regiuni ucrainene ocupate total sau parţial de Moscova, propunând în special plafonarea preţului la petrolul rus şi adăugarea de noi restricţii în schimburile comerciale cu Moscova.

Ucraina a condamnat sâmbătă "detenţia ilegală" a directorului general al centralei nucleare Zaporojie (sud), Igor Muraşov, arestat vineri de Rusia, care controlează situl, în baza unui motiv încă necunoscut.

Emmanuel Macron a condamnat la rândul său această arestare şi, împreună cu Zelenski, "a subliniat urgenţa pe termen scurt de a permite rotaţia personalului ucrainean ce asigură funcţionarea şi siguranţa instalaţiilor" de la centrală.

Anexarea teritoriilor din Ucraina. Curtea Constituţională rusă consideră legală alipirea, iar Duma de Stat va ratifica luni tratatele

Curtea Constituţională a Rusiei a considerat duminică legale tratatele de anexare a celor patru teritorii ucrainene semnate vineri la Kremlin de preşedintele Vladimir Putin şi de liderii separatişti din Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie, transmite Aerpres, citând AFP şi EFE.

Curtea Constituţională "recunoaşte că tratatul internaţional semnat între Rusia şi Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie "este în consonanţă cu Constituţia Federaţiei Ruse", se menţionează în fiecare dintre cele patru avize legale publicate de tribunal pe pagina sa web.

Curtea Constituţională a Federaţiei Ruse a admis sâmbătă spre analiză solicitarea prezentată de preşedintele Vladimir Putin. Tribunalul confirmase sâmbătă pe pagina sa de internet că urma să studieze constituţionalitatea celor patru solicitări transmise în cursul dimineţii de locatarul de la Kremlin.

Duma de Stat (camera inferioară a parlamentului rus) va ratifica luni "tratatele internaţionale de anexare" semnate cu regiunile ucrainene Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie, a anunţat duminică preşedintele instituţiei, Viaceslav Volodin, transmite EFE.

"Luni vom aborda introducerea de amendamente la legile constituţionale, precum şi ratificarea tratatelor internaţionale", a declarat Volodin la televiziunea publică.

Oficialul rus a explicat că deputaţii au în faţă "o activitate importantă" pentru a crea "un cadru legal unificat" pentru locuitorii regiunilor anexate. În acest sens, Volodin a amintit că Duma a trebuit să adopte circa 70 de noi legi în 2014, când Rusia a anexat peninsula ucraineană Crimeea. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel