Macron, extrem de preocupat cu privire la securitatea nucleară. Cere măsuri urgente pentru a evita pericolul

Sursă foto: Kremlin.ru
Sursă foto: Kremlin.ru

Macron a spus că este extrem de preocupat cu privire la securitatea nucleară. 

Președintele francez Emmanuel Macron este „extrem de îngrijorat de riscurile” la adresa securității nucleare în urma războiului pornit de Rusia și „va propune în următoarele ore (...) măsuri concrete pentru a asigura” securitatea siturilor nucleare din Ucraina.

Rusia și Ucraina trebuie să ajungă la un acord pe baza propunerile rezultate din criteriile Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA) pentru „a asigura împreună păstrarea securității” acestor situri, adaugă președinția franceză într-un comunicat de presă.

Președintele francez „condamnă cu fermitate orice atac asupra integrității instalațiilor nucleare civile ucrainene provocat de forțele ruse în desfășurarea agresiunii militare împotriva Ucrainei. Este imperativ să le garantăm siguranța și securitatea”.

„Rusia trebuie, de asemenea, să permită accesul liber, regulat și nestingherit al personalului la facilități pentru a asigura funcționarea continuă în siguranță a acestora”, a spus președinția franceză într-un comunicat de presă.

VEZI ȘI: Emmanuel Macron se teme, după discuţia cu Vladimir Putin, că situaţia se va agrava în Ucraina

Preşedintele Franţei, Emanuel Macron, se teme, în contextul conversaţiei pe care a avut-o joi dimineaţă cu omologul său rus, Vladimir Putin, că situaţia se va deteriora în Ucraina şi că armata rusă va încerca să ocupe întreaga ţară, anunţa, joi, Palatul Elysée.

„Pe baza a ceea ce i-a transmis preşedintele Putin, anticiparea preşedintelui Macron este că situaţia se va agrava în Ucraina", a transmis Preşedinţia Franţei, conform cotidianului Le Monde.

Palatul Elysée a confirmat anunţul Kremlinului privind „determinarea preşedintelui Vladimir Putin de a continua ofensiva", în scopul „preluării controlului asupra întregii ţări". Vladimir Putin i-a semnalat lui Emmanuel Macron că invazia militară decurge "conform planului", potrivit Preşedinţiei Franţei.

Anterior, Kremlinul a comunicat, conform cotidianului Le Monde, că „preşedintele Putin a exprimat intenţia de a continua fără compromis ofensiva contra naţionaliştilor din Ucraina". În plus, Vladimir Putin şi-a exprimat „dezacordul" faţă de discursul de miercuri seară al preşedintelui Emmanuel Macron şi a avertizat că ar putea introduce "solicitări suplimentare în privinţa Ucrainei", a precizat Preşedinţia de la Moscova.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel