Macron, despre FURIE, în discursul de Anul Nou: A spus un lucru

Emmanuel Macron
Emmanuel Macron

"Furia" aşa-numitelor "veste galbene" a arătat că "nu suntem resemnaţi", a declarat luni seară Emmanuel Macron în discursul său de Anul Nou, relatează AFP.

Președintele francez a apreciat că "rezultatele" reformelor începute la debutul mandatului "nu pot fi imediate şi nerăbdarea pe care o împărtăşesc nu ar justifica nicio renunţare".

Fără a face referire la "vestele galbene", Macron a evocat în alocuţiunea sa "mari diviziuni şi o furie care vine de departe: furie împotriva nedreptăţilor, a cursului unei mondializări uneori de neînţeles, a unui sistem administrativ devenit prea complex şi căruia îi lipseşte bunăvoinţa, furie şi împotriva schimbărilor profunde care ridică întrebări privind identitatea şi sensul societăţii noastre".

"Această furie a spus un lucru, după părerea mea, oricare ar fi fost excesele şi abuzurile sale: nu suntem resemnaţi. Ţara noastră vrea să construiască un viitor mai bun, având la bază capacitatea noastră de a inventa noi moduri de acţiune şi de a fi împreună. Asta este în ochii mei lecţia lui 2018", a mai spus Emmanuel Macron. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel