Macron, declarație după atacul din Moscova: Au încercat și în Franța

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Află ce a declarat președintele Franței, Emmanuel Macron, despre atacul din Moscova.

Președintele francez Emmanuel Macron a declarat luni că Rusia a fost victima unui atac islamist și că gruparea din spatele atentatelor de la Moscova a încercat să comită recent mai multe acte în Franța.

”Această gruparea a încercat să comită mai multe acțiuni și pe teritoriul nostru”, a declarat Macron reporterilor în timpul unei vizite în Guyana Franceză, conform Reuters.

În urma împușcăturilor de la Moscova, Guvernul francez a ridicat duminică avertismentul de alertă teroristă la cel mai înalt nivel.

Putin a fost avertizat

Gruparea teroristă cunoscută sub denumirea de Statul Islamic a revendicat atacul din suburbia Moscovei. Oficialii din Ucraina au negat orice implicare în acest atac, negare care a fost confirmată și de către Statele Unite.

SUA avertizaseră cu câteva săptămâni înainte cu privire la iminența unui atac terorist la Moscova. Avertismentele au fost luate în derâdere de Vladimir Putin, acesta caracterizându-le drept o formă de „șantaj” din partea Occidentului și o încercare de destabilizare a Rusiei. În urma atacului au murit 137 de persoane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel