Macron, declarație ”catastrofală” despre NATO. Naumescu: ”Ce s-ar fi întâmplat dacă Iohannis sau Orban spuneau așa ceva?”

Darius Muresan / 08 noi 2019 / 08:22 Salveaza PDF Comentarii

Diplomatul Valentin Naumescu a taxat declarația șocantă a președintelui francez Emmanuel Macron.

Emmanuel Macron declarase presei că ”NATO este în moarte cerebrală”, făcând referire la acțiunile Turciei din Siria. Valentin Naumescu consideră această declarație ”absolut catastrofală” și spune că Macron ar trebui să demisioneze după această declarație iresponsabilă. Mai mult, diplomatul român se întreabă ce s-ar fi întâmplat dacă o asemenea declarație era făcut de către președintele României sau premierul Ungariei.

"NATO ESTE ÎN MOARTE CEREBRALĂ"

Declarație absolut catastrofică și catastrofală a președintelui Macron. Poate este totuși fake news. Nu îmi pot explica lejeritatea unei astfel de declarații la un om politic de acest nivel. În acest moment, dacă se prăbușește credibilitatea NATO și a articolului 5 din Tratat, România și Flancul Estic trebuie să își regândească paradigma de securitate, probabil pe o relație bilaterală cu SUA. Sau genialul Macron, speranța Franței și UE, să revină, să nuanțeze, să retragă declarația sau pur și simplu să demisioneze, dacă este iresponsabil. O asemenea declarație nu poate fi făcută. Dacă o făcea președintele României sau premierul Ungariei, cum ar fi sărit toți că esticii strică aranjamentele lumii occidentale?

LE. Printr-o astfel de declaraţie, prin care evident doreşte să şocheze şi să obţină impact mediatic, Macron devine "negativul" lui Trump în oglinda europeană. La fel de iresponsabil însă. Un Trump european întors pe dos”, a transmis Vlanetin Naumescu, pe pagina personală de Facebook.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25