Macron, consultări cu Putin. Îndemn pentru SUA şi Iran

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Emmanuel Macron se consultă cu Vladimir Putin şi îndeamnă SUA şi Iranul să dea dovadă de reţinere.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, se consultă cu omologul său din Rusia, Vladimir Putin, pe tema situaţiei din Irak şi îndeamnă Statele Unite şi Iranul să dea dovadă de reţinere, anunţă Palatul Elysée, citează Mediafax.

Emmanuel Macron va menţine "contactele strânse" cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, pe tema situaţiei din Irak, "pentru evitarea unei noi escaladări periculoase a tensiunilor", a transmis Preşedinţia Franţei, conform cotidianului Le Figaro.

Indemnul pentru SUA și Iran

 

Preşedintele Franţei "îndeamnă toate părţile să dea dovadă de reţinere" după moartea generalului iranian Qassem Soleimani, precizează Palatul Elysée.

În cursul conversaţiei cu Vladimir Putin, Emmanuel Macron "a reiterat ataşamentul Franţei faţă de suveranitatea şi securitatea Irakului şi faţă de stabilitatea regională". Preşedintele Franţei "a cerut din nou Iranului să revină rapid la respectarea deplină a obligaţiilor nucleare şi să se abţină de la orice provocare", subliniază Palatul Elysée.

Iranul, amenințare pentru SUA

 

Iranul a ameninţat Statele Unite că va riposta la asasinarea, în Bagdad, a generalului Qassem Soleimani, comandantul Forţei Quds din cadrul Gardienilor Revoluţiei din Iran.

Iranul nu a câştigat niciodată vreun război, dar poate avea de câştigat de pe urma negocierilor, a declarat vineri preşedintele SUA, Donald Trump, după asasinarea unui comandant militar iranian. "Iranul nu a câştigat niciodată vreun război, dar nu a pierdut niciodată la negocieri!", a transmis Donald Trump prin Twitter.

SUA reduce tensiunile cu Iranul

 

Statele Unite vor reducerea tensiunilor cu Iranul, în pofida deciziei preşedintelui Donald Trump de asasinare a unui comandant militar iranian, susţine secretarul de Stat american, Mike Pompeo.

Armata americană l-a asasinat vineri dimineaţă, în oraşul irakian Bagdad, pe generalul Qassem Soleimani, comandantul Forţei Quds din cadrul Gardienilor Revoluţiei din Iran.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25