Macron vrea Europa cu două viteze

Într-un interviu acordat miercuri mai multor publicații europene, președintele Franței, Emmanuel Macron a susținut că statele membre care primesc fonduri de la Uniunea Europeană, dar refuză să aplice principiile acesteia ar trebui să resimtă pe deplin consecințele politice, transmite Reuters.

Cu o zi înaintea summitului UE de la Bruxelles, Macron a vorbit despre "o dublă trădare" a celor care "decid să abandoneze principiile europene, întorc spatele Europei și au o atitudine cinică față de Uniunea care le dă bani, fără să respecte valorile acesteia". Europa ar trebui să adopte o adevărată politică comună de apărare și securitate și să își apere mai bine frontierele, să facă față migrației și cererilor de azil, a mai spus el.

Macron și-a reluat ideea unui buget separat al zonei euro și și-a exprimat speranța că Germania nu se va opune. Marți, cancelarul german Angela Merkel arătase că ar putea lua în considerare propunerea, dacă aceasta contribuie la reformele structurale.

Președintele Franței a mai apreciat în interviu că politica omologului său american, Donald Trump, este imprevizibilă și constituie o sursă de iritare pentru întreaga lume.

În ceea ce privește conflictul din Ucraina, Macron a anunțat un summit în așa-numitul format Normandia, cu participarea liderilor Franței, Rusiei și Ucrainei, înaintea summitului G20 din iulie, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel