Macron a păstrat legătura cu Putin pentru a-l convinge să renunțe la arme: Nu suntem în război cu Rusia!

Sursă foto: Kremlin.ru
Sursă foto: Kremlin.ru

Emmanuel Macron, președintele Franței, a păstrat legătura cu Vladimir Putin, președintele Federației Ruse.

Emmanuel Macron, președintele Franței, a vorbit despre agresiunea Rusiei în Ucraina.

„Nu suntem în război cu Rusia”, a spus președintele francez Emmanuel Macron.

Într-un discurs adresat națiunii miercuri, Macron a spus că războiul împotriva Ucrainei a creat o „ruptură” în Europa.

Macron a adăugat că acordă o importanță menținerii contactului atât cu președintele ucrainean Volodymyr Zelenski, cât și cu președintele rus Vladimir Putin. Liderul francez a spus că a păstrat legătura cu Putin pentru a încerca „să-l convingă să renunțe la arme” și, de asemenea, pentru a preveni „extinderea conflictului”, scrie CNN.

Lavrov îl recunoaşte pe preşedintele Volodimir Zelenski ca lider al Ucrainei şi a salutat un 'pas pozitiv'

Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a declarat miercuri că Moscova rămâne decisă să obţină demilitarizarea Ucrainei şi că ar trebui să existe o listă precisă cu arme care să nu poată fi desfăşurate niciodată pe teritoriul ucrainean, transmite Reuters.

'Trebuie identificate tipuri specifice de arme de atac care nu vor fi desfăşurate niciodată în Ucraina şi nu vor fi create', a spus Lavrov într-un interviu pentru Al Jazeera, al cărui text a fost publicat pe site-ul MAE de la Moscova.

Lavrov a mai afirmat că Rusia îl recunoaşte pe preşedintele Volodimir Zelenski ca lider al Ucrainei şi a salutat ca un 'pas pozitiv' faptul că Zelenski doreşte să primească garanţii de securitate.

'Negociatorii noştri sunt pregătiţi pentru a doua rundă să discute aceste garanţii cu reprezentanţii ucraineni', a spus Lavrov.

Volodimir Zelenski a afirmat marţi, într-un interviu, că Rusia trebuie să oprească bombardamentele înainte ca noi discuţii să aibă loc. El a cerut garanţii de securitate, însă din partea NATO, nu a Rusiei, scrie Agerpres.

ONU: Aproape 900.000 de refugiați au părăsit Ucraina. Polonia a primit peste jumătate

Agenția ONU pentru Refugiați (UNHCR) spune că 874.026 de persoane au părăsit Ucraina de când Rusia a invadat țara. Polonia a primit mai mult de jumătate din acest total, mai spune UNHCR.

UNHCR a făcut un apel pentru strângerea a aproape 2 miliarde de dolari (1,5 miliarde de lire sterline) pentru operațiunea sa de ajutor, dar spune că predicția inițială că până la patru milioane de ucraineni ar putea ajunge să fugă din țară ar putea să fie o evaluare subestimată, conform BBC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel