Macron a depus proiectul de lege ÎMPOTRIVA radicalismului islamic

Macron a depus proiectul de lege ÎMPOTRIVA radicalismului islamic
Macron a depus proiectul de lege ÎMPOTRIVA radicalismului islamic

Președintele Emmanuel Macron a înaintat parlamentului mult așteptatul proiect de lege menit să combată islamul radical.

Emmanuel Macron, președintele Franței, a înaintat parlamentului mult așteptatul proiect de lege menit să combată islamul radical; a împărțit deja atât țara, cât și liderii musulmani de acolo, scrie cotidianul Magyar Hírlap.

Dezbaterea asupra proiectului de lege împotriva islamului radical a început luni în Adunarea Națională Franceză. În discursul său de deschidere, ministrul de interne Gérald Darmanin, care a prezentat proiectul, a spus-o astfel: Franța suferă de separatism, în primul rând separatism islamist, care atacă unitatea națională. El a adăugat că boala ar trebui numită după numele ei și ar trebui găsită medicament pentru aceasta.

Proiectul guvernului urmărește să obțină o neutralitate generală a statului și a vieții publice în primul rând prin măsuri tehnice. Legea ar oferi o oportunitate de a-i pedepsi pe cei care încarcă informațiile personale ale cuiva pe internet într-un mod care îi pune în pericol, așa cum a fost cazul profesorului școlar decapitat Samuel Paty. Printre măsurile planificate se numără faptul că toate asociațiile care primesc sprijin de stat trebuie să se angajeze „la principiile și valorile Republicii”. În plus, donațiile străine care depășesc 10.000 EUR trebuie raportate la fisc, o mișcare care vizează un control mai strict al moscheilor conduse de străini.

Școlile fundațiilor religioase vor fi supravegheate

Un obiectiv separat ar fi eliminarea școlilor de asociere ilegale și înăsprirea supravegherii școlilor de fundații religioase, care ar trebui să urmeze un program de educație obligatorie. Legea ar penaliza medicii care eliberează un certificat de virginitate și înainte de căsătorie și, de asemenea, ar consolida măsurile împotriva poligamiei și a căsătoriei forțate.

Textul nu include termenul „separatism islamist”, folosit de Macron când a introdus propunerea la 2 octombrie, și nici „secularizare”, care înseamnă separarea statului de biserică. Legea prevede că scopul său este de a consolida principiile Republicii pentru a preveni separarea grupurilor în cadrul societății pe baza apartenenței lor religioase sau etnice.

Darmanin a spus că proiectul de lege nu este destinat să pedepsească religia, ci să lupte împotriva ascensiunii islamului. În discursul său, ministrul Justiției, Éric Dupond-Moretti, a declarat că legea oferă răspunsuri adecvate, prompte și sistematice, astfel încât să poată pedepsi pe cei care se pregătesc să rupă ordinea și unitatea Republicii.

Marine Le Pen, lidera de extremă dreaptă, a venit cu un proiect alternativ

Stânga franceză a protestat împotriva proiectului de lege, liderul de extremă stânga Jean-Luc Mélenchon afirmând că proiectul de lege „stigmatizează pe musulmani”. Între timp, Damien Abad, liderul grupului parlamentar republican de centru-dreapta, a declarat că proiectul de lege ignoră problema radicalizării în închisori și în rândul imigranților. Marine Le Pen, președinta Raliului Național de dreapta, a prezentat vineri un proiect de lege alternativ parlamentului care ar interzice ideologiile islamiste și purtarea de batiste musulmane în public.

Liderii musulmani francezi au comentat că proiectul de lege este necesar pentru a-i reglementa pe cei care se organizează împotriva valorilor franceze, dar au avertizat că legea, în forma sa actuală, va oferi și o oportunitate de a hărțui asociațiile care respectă legea. Șeful Fundației Islamice Franceze a spus că „legea este nedreaptă, dar necesară”, potrivit RMX.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel