Macovei de Ungaria. Cine e europarlamentarul care aruncă cu noroi în PE

Audierile de marți pentru funcția de șef al Oficiului Procurorului Public European (EPPO) au devoalat un personaj interesant printre eurodeputați, cu o retorică asemănătoare cu a Monicăi Macovei.

Europarlamentarul ungar Benedek Javor a explicat în intervenția sa că în Europa de Est ”există rețele de corupție formate din politicieni” și ar putea fi supusă presiunilor politice, chestiune ridicată de Monica Macovei anterior, atunci când l-a chestionat pe Andres Ritter:

”Vreau să revin la problema ridicată de doamna Macovei. Anume că majoritatea fondurilor europene merg către statele din estul Europei. Sunteți singura candidată care provine din această regiune. Așa cum ați dovedit, dispuneți de o experiență solidă în ce privește combaterea corupției sistemice care este prezentă în unele state din această parte a Europei unde există rețele alcătuite din politicieni, din grupări mafiote care rulează fonduri europene. Cum vă puteți folosi de această experiență pe care o aveți în activitatea la EPPO? Cum puteți face astfel încât parchetul să fie mai puternic decât celelalte instituții europene?”.

Monica Macovei, în intervenția ei de marți l-a întrebat pe contracandidatul german al lui Kovesi cum ar ”proceda ca procuror-șef EPPO, pentru că vorbim de 22 de state, inclusiv din Europa Centrală și de Est în care se practică presiunile politice?".

De remarcat că Ungaria, Suedia, Polonia, Irlanda şi Danemarca, dintre statele membre UE, nu agreează această nouă instituție Oficiul Procurorului Public European.

Marţi au avut loc audierile publice organizate de Comisia pentru Libertăţi Civile, la care a participat şi Comisia pentru Control Bugetar, iar eurodeputaţii i-au avut în faţă pe cei trei candidaţi selecţionaţi (în ordine alfabetică), Jean-François Bohnert din Franţa, Laura Codruţa Kovesi din România şi Andres Ritter din Germania. Procurorul-şef va fi numit de comun acord de către Parlamentul European şi Consiliu.

Citește și:

Audierea lui Kovesi, întreruptă de Cristi Preda. Moment jenant în PE, taxat: Nu faceți asta!

Kovesi, rezultat vot comisia CONT

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel