Macovei a răbufnit după anunțul lui Toader. Cum aruncă o manipulare în spațiul public

Monica Macovei
Monica Macovei

Monica Macovei a reacționat pe Facebook la anunțurile lui Tudorel Toader. 

Monica Macovei invoă, din nou, argumentul cu privire la ce părere vor avea celelalte state cu privire la acțiunile interne ale ministrului Justiției din România. Și se referă la o posibilă OUG pe care Tudorel Toader o are pregătită, dar care va fi dată când se va lua decizia în Guvern, nu acum, deci nu este o măsură imediată, ci una în discuție. Cu toate acestea Monica Macovei spune că Tudorel Toader a anunțat două măsuri, cea cu privire la OUG în ceea ce privește completele nelegale de la Înalta Curte, iar a doua măsură menționată de Macovei este transformarea în Direcție a Secției de anchetare a magistraților, chiar dacă despre această a doua măsură ministrul nu a vorbit în această dimineață. A vorbit, în schimb, despre recursul compensatoriu, la care Monica Macovei nu face referire. 

Cu toate acestea, Monica Macovei acuză că sunt ”abuzuri tot mai mari ale puternii controlate de Liviu Dragnea”. 

În ceea ce privește transformarea Secției în Direcție, Tudorel Toader a vorbit duminică despre subiect. Ministrul a spus, la România TV, că este împiedicată activitatea Secției și cel mai probabil va fi transformată, din acest motiv, în Direcție independentă: 

”Eu, ca ministru al Justiţiei, nu sunt cel care ia măsuri administrative sau aplică sancţiuni. Faţă de aceste abuzuri, avem autorităţi abilitate legal, care, la rândul lor, au competenţe partajate, avem Inspecţia Judiciară, avem Secţia pentru procurori, avem Plenul Consiliului Superior al Magistraturii, avem Secţia specială de anchetare a presupuselor abuzuri comise de magistraţi, secţie pe care actuala conducere a Ministerului Public o împiedică să funcţioneze şi am proprietatea afirmaţiei, motiv pentru care, cel mai probabil, Secţia o vom transforma în Direcţie independentă, ca să poată să-şi facă treaba. Şi vă dau numai un exemplu. Dacă ajunge ceva la Secţie, trece prin registratura Ministerului Public, adică trebuie să ştie procurorul general întâi şi după aia să îi dea drumul să se ducă la Secţie. Ori logica ne spune invers”. 

Aceste detalii sunt uitate de către doamna Macovei, care rupe din context și alătură doar informațiile pe care le consideră necesare. 

Vezi aici ce a anunțat Tudorel Toader în această dimineață, declarații în format LIVE TEXT: Tudorel Toader-Viorica Dăncilă, mesaj crucial. Două subiecte-cheie

Iată postarea completă a Monicăi Macovei: 

”Toader face praf și pulbere justiția, voința românilor și țara, la ordinul lui Dragnea și al grupului de crimă organizată aflat la putere.

Cum va putea conduce Toader Consililul JAI în numele României? Toate statele membre știu ca Toader a făcut praf justiția și este sluga infractorilor. Niciun stat membru nu va avea încrederea în el.

Tudorel Toader a anunțat două măsuri care să îi ajute pe infractori să scape de judecată și condamnări.

1. O Ordonanță de Urgență prin care pot fi contestate toate deciziile date de completurile de cinci judecători de la ÎCCJ, din 2014 încoace. Vor putea contesta deciziile inclusiv cei care sunt în afara termenului de contestare și vor face asta retroactiv, contrar Constituției. Unde e urgența definită de Constituție? Nu este, Constituția este călcată în picioare, pentru ca, între mulți alții, Liviu Dragnea, condamnat definitiv în dosarul Referendumului la 2 ani de închisoare cu suspendare, în anul 2016, să poată cere rejudecarea dosarului. 

2. Transformarea într-o Direcție a Secției de anchetare a magistraților, care a fost creată chiar de Toader, luând din competențele DNA. Asta înseamnă că secția devenită direcție va fi pe picior de egalitate cu DNA și DIICOT. Au apărut deja informații în presă că această secție specială de anchetare a magistraților, unde lucrează inclusiv Adina Florea, propusă de Toader cu insistență la conducerea DNA, a început deja presiunile asupra judecătorilor și procurorilor. Acea Adina Florea care a declarat public că nu a fost niciodată procuror independent.

Abuzurile tot mai mari ale acestei puteri controlate de Dragnea și gașca lui de infractori nu mai au limite.

Instrumente ale statului de drept – legi, ordonanțe, instituții – sunt folosite de supușii lui Dragnea tocmai împotriva statului de drept, a justiției, anticorupției, românilor.” a răbufnit Monica Macovei pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel