Măcelul câinilor după o vânătoare. Asociația Casa lui Patrocle, anchetă cu poliția Suceava. Dosar penal pentru ucidere

Asociația Casa lui Patrocle a fost sesizată acum două zile de un bărbat care a văzut mai multe cadavre de câini pe marginea unui drum și pe câmp, cu evidente urme de violență.

Povestea acestui adevărat măcel care a avut loc în județul Suceava a fost pusă pe pagina de Facebook a asociației și o puteți citi mai jos:

După 24 de ore în care s-au făcut multe declarații, în care s-au ridicat ipoteze, puncte de vedere și s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere fără drept a animalelor, vine și asociația cu povestea sa.

Narațiunea, pe scurt și cronologic a fost relativ simplă. Am fost chemați, ne-am dus, am găsit, ne-am îngrozit, am sesisat, apoi am așteptat. Mult, pe câmp și la -12 grade. Apoi în sediul Poliției din Arbore până la ora 1.00 dimineață.

Am primit un mesaj pe pagină trimis de un băiat din Arbore, cum că la ieșirea spre Clit zac pe drum și pe câmp mai multe cadavre de câini. Primul lucru care l-am rugat să-l facă a fost să plece urgent de-acolo, să nu atragă atenția și să nu-l vadă nimeni prin zona. Ca să nu dispară câinii. De ce? Pentru că învățăm din greșelile altora, și din episodul petrecut pe 16 decembrie când o femeie găsise alte cinci cadavre de câini împușcați aliniate pe șosea la ieșirea din Volovăț spre Marginea, iar că un cetățean responsabil ce este a fugit în sat să anunțe poliția - timp în care cadavrele au dispărut într-un mod miraculos și misterios - episod închis, uitat și terminat fără să aibă nici o anchetă demarată sau începută. Cu ce să faci anchetă când n-ai probe?

Șase cadavre de câini

Revenim. Am găsit șase cadavre de câini cu urme clare de violență. Am sunat la 112, am solicitat ajutor, un medic veterinar, și în mod expres și un criminalist. Pentru că unde există un cadavru, trebuie să existe și un criminalist. Au venit, au constatat, au măsurat, au fotografiat, i-am ambalat în saci și-au fost sigilati. Apoi am tot așteptat, căci de la Suceava se pornise un reprezentant de la Serviciul Arme. Am dat declarații, și noi, și vânătorii, am solicitat să transportăm cadavrele la București la IDSA pentru necropsie și expertiză balistică, s-a decis însă transportarea lor la ANSVSA Suceava.
Iar pe la ora 2.00 dimineață am terminat.

Azi am așteptat să se limpezească apele.
Și-am urmărit cu mare interes primele declarații oficiale ale purtătorului de cuvânt al IPJ Suceava. Da, marți 7 ianuarie a fost organizată în zona o partida de vânătoare la care au participat 11 vânători din cadrul AJVPS Suceava. Au fost audiați paznicul fondului cinegetic, cât și organizatorul partidei de vânătoare (pe care am fost onorați să-l cunoaștem aseară), stabilindu-se faptul că AUTORIZAȚIA fusese emisă pentru recoltare exemplare IEPURE, iar în cursul marii partide au fost împușcăți doar doi bieți iepurași. Vânătorii participanți nu au făcut nici o declarație cu privire la faptul că ar fi fost împușcate și alte animale. Tot din declarațiile oficiale făcute de IPJ Suceava, am aflat că s-au instituit filtre rutiere și au fost vizionate imaginile de pe camerele de luat vederi din Solca și Arbore. Ceea ce este mai mult decât lăudabil extraordinar, iar noi abia așteptăm să aflăm următoarele declarații oficiale, precum și capturile de pe numeroasele camere din cele două sate.

Atât a fost.
Noi ne-am făcut treaba.
Avocatul care ne reprezintă asociația își va face și el treaba, și va depune dimineață o plângere la IGPR.

Știm, credem, și avem încredere în autoritățile din Suceava că-și vor face și ele treaba.
Așa cum ne-am făcut-o și noi.

Iar zilele următoare vom aștepta cu nerăbdare rezultatele necropsiilor, expertizele balistice și vom urmări îndeaproape și cu mare interes evoluția și stadiul în care se va află anchetă.

Mai adăugăm așa - că pe final, că mai avem un câine împușcat, dar din fericire supraviețuitor, salvat în primele zile din an din satul Românești. Cumva tot de prin zona. Câine despre care nici n-am avut timp da scriem, dar ne vom face. Avem alică extrasă din coloana vertebrală. Demarăm altă anchetă? Credem că da.”

Foto: Asociația lui Patrocle - facebook

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel