Macedonia și-a închis complet granițele pentru migranții ilegali

Macedonia și-a închis miercuri ''complet'' granițele pentru migranții ilegali, după ce Slovenia și Serbia au anunțat noi restricții severe la intrarea pe teritoriile lor, a anunțat un reprezentant al poliției macedonene, citat de Reuters, relatează Agerpres.

Potrivit Ministerului de Interne macedonean, niciun migrant nu a trecut marți din Grecia în Macedonia.

Slovenia a început, miercuri la ora locală 00:00 (marți ora 23:00 GMT), să limiteze intrarea migranților, urmând să fie acceptați numai cei care doresc să solicite azil în această țară ori cei care vin în Europa din rațiuni umanitare.

Accesul în Slovenia va fi permis numai 'străinilor care îndeplinesc condițiile de intrare în țară', celor care doresc să ceară azil, precum și migranților selectați 'de la caz la caz, în funcție de motivul umanitar și în acord cu regulile spațiului Schengen', a precizat marți Ministerul sloven de Interne într-un comunicat.

Prin urmare, 'ruta Balcanilor este practic închisă pentru migranți', a reacționat imediat guvernul de la Belgrad, menționând că Serbia va fi nevoită să ia măsuri similare pentru ca migranții să nu rămână blocați pe teritoriul ei.

Organizația Internațională pentru Migrație a anunțat joi că, de la începutul anului, numărul celor sosiți pe mare în Europa a ajuns la 134.905 (dintre care 125.819 în Grecia și 9.086 în Italia), iar al celor decedați în această tentativă — la 418. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel