Mașini second hand, SMS. Informații despre starea mașinilor. Modificare importantă

Românii care vor să își cumpere o mașină second hand vor afla mai ușor dacă vânzătorul vrea sau nu să îi înșele.

Registrul Auto Român va trimite șoferilor printr-un mesaj pe telefon rapoarte detaliate despre istoricul autoturismelor. În prezent, opt din zece mașini rulate care sunt vândute în România au kilometrajul dat înapoi sau o problemă tehnică ascunsă, avertizează experții.

Șoferii vor primi de la Registrul Auto Român informații despre numărul real de kilometri al autoturismului pe care vor să îl cumpere. Dar și date despre câți proprietari a avut mașina ori dacă a fost sau nu lovită. Totul, în schimbul unui SMS care va costa între trei și cinci euro.

[citeste si]

Inspectorii RAR și specialiștii Autorității de Supraveghere Financiară lucrează acum la un sistem care să permită schimbul de informații, informează TVR. Alterta prin SMS va deveni funcțională cel mai devreme în vară.

Piața auto second hand a explodat anul trecut. Peste jumătate de milion de mașini rulate au fost înmatriculate. Multe sunt un real pericol.

Se înăspresc și controalele. Mașinile care au fost grav avariate nu vor mai putea circula când vor ieși din service. Vor avea inspecția tehnică suspendată până când vor fi verificate suplimentar de RAR. Măsura este parte a noii Strategii de Siguranță Rutieră pe care România trebuie să o aplice, potrivit reglementărilor europene.

Costul controlului ar urma să fie suportat de companiile de asigurare. În prezent, una din patru mașini nu trece de RAR la prima inspecție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel