Mașină de poliție, filmată în timp ce trecea pe roșu

Un șofer aflat în trafic a filmat cu camera de pe bordul mașinii momentul în care o mașină de poliție a trecut pe culoarea roșie a semaforului.

Imaginile ne-au fost trimise pe adresa redacției de către un citior, alături de mesajul de mai jos:

"In cursul serii zilei de ieri, 29.06. 2015, orele 18:50, pe Bulevardul Republicii, la semaforul de la fosta Casa a Casatoriilor, am fost martorul unui eveniment pe care nu credeam sa-l mai vad vreodata : Politia Rutiera Romana incalcand flagrant prevederile codului rutier ( filmarea a fost facuta cu camera de bord instalata pe masina condusa de catre mine).

Despre ce a fost vorba : Masina de Politie cu nr de identificare MAI34538 ( Logan - dotat cu camera si aparat radar) a " trecut" pe rosu plin cu toate ca nu circula cu viteza, nu era in misiune ( sirena si girofarurile erau oprite) si avea spatiu suficent de franare ( aproximativ 30-40 de metri pana in semafor). Se poate observa foarte clar ca la minutul 18:50:26 luminile semaforului se schimba in galben, masina de politie se afla la 30 40 m de semafor, accelereaza/forteaza, iar la 18:50:28 trece pe rosu. Daca doriti, va pot trimite si filmul original de 3 minute.

Sunt curios ce ne va comunica domnul Dosaru si ce sanctiuni va aplica in acest caz, mai ales ca intr-o situatie similara, eu ( sau oricare din soferii obisnuiti) ne alegeam cu carnetul suspendat pentru 1-3 luni, plus o amenda consistenta ? Sper sa nu ne abureasca cu celebra fraza " Constatarea incalcarii regulilor de circulatie se face doar cu mijloace de masurare omologate legal". Nu are decat sa deschida camera video montata pe masina de politie si va constata incalcarea regulilor de circulatie. Cum s-ar spune, agentii de politie sau "autoconstatat", si sper sa fie sanctionati.

Regulile sunt pentru toti si trebuiesc respectate de catre toti participantii la trafic, inclusiv de Politia Rutiera Romana".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel