Luptă uriașă la un colegiu național. "Rolul primarului a fost decisiv"-exclusiv

Colegiului Național de Arte “Dinu Lipatti” are pian nou. A fost o luptă uriașă pentru ca elevii să poată să-și șlefuiască talentul.

Achiziționarea pianului Steinway a fost posibilă în urma campaniei „Un pian pentru Lipatti" derulată de Fundația Mereu Aproape împreună cu beneficiarul, Colegiul Național de Arte „Dinu Lipatti" și având susținerea Primăriei Sector 4. Campania a urmărit strângerea a 60 de mii de euro însă suma finală este de aproape 70 de mii de euro. Cu banii strânși, prin SMS și prin ajutoare financiare nominale, reprezentanții Colegiului Național de Arte „Dinu Lipatti" au cumparat un pian performant Steinway în valoare de 114 mii de euro.

(w670)

Directorul colegiului, Florian Nemeș, contactat de DC News, a vorbit despre o luptă care a durat în jur de doi ani.

"Este fabulos că am achiziționat pianul după doi ani de luptă formidabilă. Am avut parte de susținere extraordinară. Multe vedete ne-au fost alături și vă dau doar câteva exemple: Horia Brenciu, Smiley, Delia, Monica Anghel, Corina Chiriac, Marcel Pavel, Nicole Cherry și lista continuă. Pianul a fost inaugurat pe 17 decembrie cu un spectacol mai mult decât lăudabil. Rolul primarului de la Sectorul 4, Daniel Băluță, a fost decisiv. Este un om tânăr care vede altfel problemele de cultură și artă în general", ne-a spus Florian Nemeș.

DC News: Cât de mult s-a schimbat viața elevilor de când au un pian nou?

"Vă dau un exemplu: astăzi, un maestru de la un Conservator de lângă New York, care este o personalitate mondială, a fost absolut șocat de calitatea copiilor noștri. Unii dintre ei vor fi invitați acolo cu bursă, iar alții vor concerta în diverse ocazii de pe mapamond. A fost absolut uluit de calitatea elevilor noștri. Va face multe lucruri pentru ei. Cu acest prilej, am pus în valoarea din nou acest pian minunat. Campania s-a finalizat cu pianul, dar trebuie spus că această campanie, din punct de vedere moral și al vizibilității fenomenului artistic la tinerele talente a câștigat enorm", a adăugat Florian Nemeș.

Ce spunea Daniel Băluță, succesorul lui Piedone la Primăria Sectorului 4, despre pian

(w670)

"Un pian nou era necesar pentru desfăşurarea în bune condiţii a activităţilor educaţionale în cadrul Colegiului Național de Arte. Astfel, prin achiziționarea acestui instrument performant, elevii care studiază în cadrul acestei instituții de învăţământ vocaţional au de astăzi condițiile necesare pregătirii de excepție pe care și-au dorit-o și o merită, prin faptul că fac cunoscut talentul lor și numele Țării în întreaga lume. De altfel, în cele șase decenii de existență, grație unui corp profesoral de elită și unei metode motivaționale puternice, această școală s-a dovedit a fi o veritabilă pepinieră de artiști pentru scenele românești și internaționale, printre care amintim nume prestigioase precum Ileana Cotrubaş, Dan Iordăchescu, soprana Angela Gheorghiu sau celebra violonistă Mihaela Martin. Iată de ce le vom fi întotdeauna alături acestor tineri talentați cu care ne mândrim, fiind siguri că vor atinge culmile performanţei artistice", declara Daniel Băluţă, primarul Sectorului 4.

Colegiul Național de Arte Dinu Lipatti

(w670)

De-a lungul celor şase decenii de existenţă, graţie unui corp profesoral de elită şi unei metode motivaţionale puternice, Colegiul National de Arte Dinu Lipatti s-a dovedit a fi o veritabilă pepinieră pentru scenele româneşti şi internaţionale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel