Luptă pentru integrarea studenților LGBT în Universitățile din România

Campus Pride este prima inițiativă din România ce urmărește crearea unui mediu sigur pentru toți studenții din mediul universitar românesc, indiferent de orientarea lor sexuală sau identitatea de gen. 

Proiectul, dedicat și creat de către studenții LGBT (lesbiene, gay, bisexuali și trans) din București, promovează crearea de spații sigure în care aceștia se vor putea informa, socializa și forma abilități de viață și leadership, în contextul unor realități încă profund homofobe și transfobe.

"Într-un sondaj recent elaborat de către CNCD, unul din doi români nu ar vrea să aibă o persoană LGBT rudă, vecin de bloc sau de serviciu. Conform aceluiași sondaj, 2 din 3 români admit că fenomenul discriminării este mare și foarte mare în România, iar 3 din 4 consideră că acest fenomen este în dezvoltare. Același sondaj identifică persoanele LGBT ca fiind ținte ale discriminării, în special la școală, universitate sau la locul de muncă, în viziunea unui român din doi. Aceste cifre indică un risc deosebit de mare de marginalizare a unui grup care, în baza celor mai noi estimări sociologice din mai multe țări, afectează între 4-10% din populația României.

Combaterea acestei marginalizări asigură nu doar integrarea socială și profesională a acestora, dar și prevenirea comportamentelor precum abuzul de substanțe nocive, abandon educațional și șomaj pe termen lung. Aceste realități afectează peste 6000 de studenți, populația LGBT încadrată în prezent într-o universitate din București. Privind activitatea Campus Pride derulată săptămâna aceasta în București, Workshopul Construind Cluburi Studențești LGBT în Universități din România, acesta face parte dintr-o serie de workshopuri organizate de către Campus Pride împreună cu organizații olandeze LGBT din domeniul educației – COC Olanda, Fundația GALE – Global Alliance for LGBT Education, etc.

Seria Studenți LGBT pentru universităti sigure a fost lansată de Ziua Drepturilor Omului, în data de 10 decembrie, cu ocazia evenimentului #IstoriaNoastra și cu susținerea deosebit de importantă a Ambasadei Regatului Olandei în România.

Implicarea atât a Ambasadei precum și a partenerilor Campus Pride și ai Asociației MozaiQ LGBT asigură în prezent primii pași din mediul universitar pentru asigurarea dreptului egal la educație și demnitate în rândul studenților aparținând minorităților sexuale, drepturi protejate de legislația în vigoare", se arată într-un comunicat de presă", se arată într-un comunicat de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel