Lupta pentru finala de la Istanbul continuă cu semifinalele Champions League

Au rămas 4 formații în cursa pentru trofeul UEFA Champions League, ediția 2022/2023, iar semifinalele se anunță mai încinse ca niciodată, fiind în curs pentru finala de la Istanbul 3 dintre cele mai galonate formații din istoria competiției.

Real Madrid, AC Milan, Inter Milano și Manchester City au reușit să pătrundă în careul de ași. Dacă Los Blancos se vor duela din nou cu Manchester City în penultimul act al competiției, AC Milan și Inter propun un Derby della Madonnina cu totul și cu totul special.

Pep Guardiola, din nou aproape de primul trofeu UCL cu City

Nu este o surpriză faptul că Real Madrid și Manchester City sunt principalele favorite Champions League în momentul de față. Gruparea din Premier League luptă pe 3 fronturi, în încercarea de a pune mâna pe Premier League, FA Cup și mult râvnitul trofeul UEFA Champions League. Pep Guardiola ar semna oricând însă pentru un eșec pe plan intern, în detrimentul unui succes în marea finală de la Istanbul. După ce în anii precedenți a fost învins în finală de Chelsea și în semifinale de Real Madrid, antrenorul iberic este decis să-și îndeplinească visul în 2023.

Acesta îl are pe Erling Haaland – golgheterul competiției cu 12 reușite – drept vârf de lance, pe Rodri și reinventatul Stones în fața defensivei și pe Bernardo Silva, Mahrez sau De Bruyne la creație. Cota celor de la Manchester City pentru a câștiga această ediție de Champions League este de 1.70. Următoarea favorită este Real Madrid, cu o cotă de 4.00.

În ceea ce le privește pe AC Milan și Inter, cele două formații par să aibă șanse infime în opinia caselor de pariuri. Lukaku & co. au primit o cotă de 8.00 pentru a ridica deasupra capului trofeul, în timp ce Inter are o cotă de 8.50. Din cele 4 formații calificate în semifinale, Manchester City este singura fără un trofeu UCL.

Garda veche vs. Tiki Taka reinventată

Pep Guardiola este celebru pentru acea Tiki Taka de pe vremea când evolua la Barcelona. Spaniolul a rămas devotat principiilor sale, pe care le-a îmbunătățit însă de-a lungul timpului. La Manchester City este în continuare obsedat de posesie, însă nu mai vorbim despre o dominare falsă, ci de una totală. Manchester City încearcă să își sufoce adversarul și să marcheze pe bandă rulantă. Este Erling Haaland elementul ce i-a lipsit lui Pep în sezonul trecut, când City a fost eliminată de Real Madrid? Va mai avea gruparea de pe Santiago Bernabeu același noroc precum dubla lui Rodrygo?

Real Madrid și Manchester City urmează să se întâlnească în manșa tur de pe Santiago Bernabeu, pe 09.05.2023 – de la ora 22:00. Los Blancos pornesc cu șansa a doua, având o cotă de 3.05. Remiza este cotată cu 3.65, iar succesul englezilor cu 2.35. Manșa retur este programată o săptămână mai târziu, pe 17.05.2023 – tot de la ora 22:00.

Cine triumfă în Derby della Madonnina?

În momentul de față este 2-1 pentru Inter, în întâlnirile din actuala stagiune. Cele două formații au bifat un succes în derby în campionat, însă Inter a reușit să își învingă eterna rivală în Supercupa Italiei. AC Milan și Inter reprezintă o garanție pentru fotbalul italian, deoarece Serie A va avea o reprezentantă garantat în finala UEFA Champions League 2022/2023.

Manșa tur a acestei partide va avea loc pe 10 mai, începând cu ora 22:00. Inter este văzută drept favorită în turul pe care îl dispută din postura de echipă oaspete. Cota oaspeților este 2.75, remiza este cotată cu 3.20, iar victoria gazdelor cu 2.85.

Aceeași arenă, însă de această dată recunoscută drept Giuseppe Meazza (San Siro este denumirea pentru meciurile de acasă ale celor de la AC Milan), va găzdui returul de peste o săptămână. Cele două formații se înfruntă pe 16 mai, de la ora 22.00.

Cotele pot suferi modificări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel