Luptă internă în PNL. Bogdan Chirieac: Dacă pierde Ardealul, Ludovic Orban devine istorie

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre problemele interne din PNL și despre modul în care Ludovic Orban gestionează coaliția de guvernare.

Într-o intervenție telefonică la Antena 3, analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre situația din Partidul Național Liberal, acolo unde Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, amenință că își dă demisia din partid:

„În Cluj există Emil Boc, care a luat 75% la primăria municipiului și Alin Tișe, președintele Consiliului Județean, care a avut rezultate foarte bune de-a lungul timpului. Adevărul este foarte simplu, PNL a pierdut o dată alegerile în 6 decembrie, că le-a pierdut, nu le-a câștigat. Bine, putem spune că nici PSD-ul nu le-a câștigat, adevărat, dar PNL-ul sigur le-a pierdut. A doua oară a pierdut alegerile la masa verde, unde a fost pus prin forțarea Constituției de către președintele Iohannis, a pierdut alegerile în negocierea cu USR-ul.

USR-ul călărește acest Guvern, dar lucrurile acestea nu se întâmplă doar la nivel central, ci și la nivel local. USR-ul câștigă bătălie după bătălie. Nu înțeleg de ce... Poate pentru faptul că îl au în față pe Ludovic Orban care urmărește acum realegerea sa în funcția de președinte PNL și cine știe ce alte interese are. Interesul Partidului Național Liberal sigur nu este servit de către președintele Orban zilele acestea“, a punctat Bogdan Chirieac.

Ludovic Orban pierde Ardealul

„Emil Boc lucrează foarte greu cu USR-ul în zonă, bătrânul Emil Boc, cu multă experiență politică atât la nivel central, cât și local, știe foarte bine ce spune, dar problema este că în rândul filialei PNL din Cluj există multă nemulțumire. Ea este exprimată de Alin Tișe. UDMR este partener în coaliție, s-au împărțit prefecții și acolo a picat pentru această funcție. Problema este că dacă Ludovic Orban pierde Ardealul, în privința PNL-ului, dânsul devine istorie. Coaliția asta liberală din Ardeal e foarte puternică, la Cluj, la Bihor, la Arad. Această zonă este puternică și a influențat rezultatul relativ bun luat de PNL la alegeri. Fără el, PNL-ul se prăbușea la sub 20%. Își bate joc de acești oameni. Asta e situația, nu e ceva care să ne bucure, faptul că PNL se bate cu USR, iar în interiorul partidului, PNL se bate cu PNL, singurul avantaj pentru toți e că PSD-ul e în vacanță și nu-i deranjează cu absolut nimic“, a conchis analistul politic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel