Lup găsit în parc. Ce riscă persoana care l-a abandonat

Reprezentanţii IPJ Dolj susţin că persoana care a abandonat un lup în Parcul 'Nicolae Romanescu' din Craiova nu a săvârşit o faptă de natură penală. Potrivit IPJ Dolj, oamenii legii fac cercetării pentru identificarea persoanei care va fi sancţionată contravenţional cu amendă cuprinsă între 1.000 şi 3.000 lei.

Un lup, care cel mai probabil a fost eliberat din captivitate, a fost prins marţi dimineaţa în Parcul 'Nicolae Romanescu' din Craiova de către angajaţii Grădinii Zoologice, la sesizarea muncitorilor de la Regia Domeniului Public şi Fondului Locativ (RAADPFL), care făceau curăţenie în zonă. Potrivit unui comunicat al RAADPFL Craiova, animalul nu aparţine Grădinii Zoologice, ci ar fi fost în mod intenţionat eliberat în parc de către persoana care l-a deţinut.

'În dimineaţa zilei de 16.05.2017 pe aleile din Parcul Romanescu a fost văzut în libertate un animal sălbatic din specia lup. S-a procedat de urgenţă la capturarea acestuia, constatându-se că acest exemplar nu aparţine Grădinii Zoologice Craiova, fiind în mod intenţionat eliberat de posesorul acestuia în incinta Parcului 'Nicolae Romanescu', întrucât la momentul capturării acestuia, lupul avea în jurul gâtului o zgardă împotriva paraziţilor', se menţionează în comunicatul RAADPFL Craiova. Animalul a fost prins, tratat, deparazitat şi închis separat într-unul din spaţiile special amenajate ale Grădinii Zoologice din Parcul 'N. Romanescu', mai afirmă IPJ Dolj. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel