Luni, simularea la proba de limba română a Bacalaureatului

Foto: Louis Bauer - Pexels
Foto: Louis Bauer - Pexels

Elevii din clasele terminale de liceu, care nu locuiesc în zone carantinate, susțin, luni, simularea probei scrise de limba și literatura română a Bacalaureatului.

Probele din cadrul simulării naționale a Bacalaureatului încep luni dimineața, la ora 9.00. Accesul elevilor în școli este permis până la ora 8.30.

Potrivit calendarului simulării probelor scrise ale examenului de Bacalaureat, după examenul de luni, la limba și literatura română, urmează proba obligatorie a profilului - miercuri, iar joi va fi proba la alegere a profilului și specializării, pentru ca vineri să se suțină proba scrisă la limba și literatura maternă. Săptămâna viitoare, miercuri, 31 martie, se vor afișa rezultatele.

Simularea probei scrise de limba și literatura română a Bacalaureatului se susține doar în localitățile care nu sunt carantinate.

Elevii din clasa a opta încep probele din cadrul simulării la Evaluarea Națională în 29 martie, cu proba de limba și literatura română. În 30 martie au proba scrisă de matematică, iar în 31 martie proba de limba și literatura maternă. Rezultatele se afișează în 16 aprilie.

Simulările la Evaluarea Națională și Bacalaureat vor putea fi reprogramate în localitățile aflate în carantină până la încetarea măsurii, conform unui calendar aprobat de inspectoratele școlare, dar nu mai târziu de 15 mai, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, potrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel