Lumea vedetelor în faliment. Un fond de investiţii finanţat de celebrităţi a dat faliment

dolari
dolari

Un fond de investiţii finanţat de numeroase celebrităţi a cerut joi să fie plasat sub protecţia legii falimentului, iar Liza Minnelli, Al Pacino, Paul Simon, prezentatoarea TV Barbara Walters şi producătorul de film Harvey Weinstein se numără printre creditorii acestui fond.

Starr & Company LLC şi Starr Investment Advisors LLC au solicitat să fie plasate sub incidenţa articolului 7 din legea falimentului, la mai puţin de un an de când fondatorul fondului, expertul financiar Kenneth Starr, a pledat vinovat la acuzaţia de însuşire frauduloasă a câtorva milioane de dolari provenind de la investitorii fondului, informează Mediafax.

Printre ceilalţi clienţi celebri aflaţi pe lista creditorilor se află fotograful Richard Avedon şi scriitorul Cormac McCarthy.

Keneth Starr, în vârstă de 67 de ani, care riscă o pedeapsă cu închisoarea între 10 şi 12 ani, a furat de la clienţii săi, cu ajutorul unei scheme piramidale, între 20 de milioane de dolari şi 50 de milioane de dolari, potrivit documentelor procuraturii.

Nu se ştie deocamdată ce sumă va primi fiecare creditor în urma declarării falimentului şi nici dacă fondul mai dispune de o sumă suficient de mare în conturile sale, pe care judecătorul să o împartă creditorilor. Potrivit documentelor depuse joi, fondul se află în posesia sumei de 140.000 de dolari în cont şi a câtorva opere de artă. Primii care vor fi despăgubiţi vor fi creditorii prioritari, mulţi dintre aceştia fiind agajaţi ai fondului.

Anul trecut, cotidianul New York Post a publicat un articol potrivit căruia Al Pacino şi Barbara Walters şi-ar fi retras banii din acel fond de investiţii cu puţin timp înainte de arestarea lui Keneth Starr. Cu toate acestea, numele lui Pacino şi Walters se regăsesc pe lista creditorilor ce a fost citată în cererea de plasare sub protecţia falimentului.

În loc să investească sumele primite, Kenneth Starr a cheltuit milioanele de dolari primite trăind în lux şi opulenţă alături de soţia sa, Diane, în vârstă de 34 de ani, o fostă dansatoare exotică, cu care a cumpărat, în aprilie 2010, un apartament la New York în valoare de 7,5 milioane de dolari.

La fel cum proceda şi Bernie Madoff, condamnat la 150 de ani de închisoare pentru o fraudă de 18 miliarde de dolari, promisiunea obţinerii unor profituri imense făcută de Kenneth Starr s-a răspândit foarte repede printre figurile de marcă din industria de divertisment americană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel