Lukoil, șah-mat la bugetul de stat al României

lukoil
lukoil

Începând cu anul 2000, compania Lukoil România, a fentat bugetul de stat cu milioane de dolari  printr-un sistem ingenios de acordare a primelor către salariați.

În 2000, angajații Lukoil România au acceptat benevol reducerea câștigului anual cu 25%, dar golul a fost completat de „plăți lunare de asigurare”. Ulterior, aceste plăți au dispărut, iar în schimbul lor compania a preferat să acorde așa-numitele prime, în fapt, aceeași sumă cu altă denumire.

Schema de remunerare aplicată a micșorat povara fiscală a companiei, întrucât primele nu sunt purtătoare de contribuții, iar până în 2008 nu erau impozitate. Prin această strategie, Lukoil România a rămas în posesie cu 10 milioane de dolari, bani care ar fi trebuit să intre la bugetul de stat, informează Income Magazine.

Primele de Paști, Crăciun și cele de Ziua Petrolistului, paravanul de a eluda bugetul statului

Pentru a împacheta legal acordarea așa-ziselor prime, Lukoil România a adoptat un regulament. Conform deciziei nr. 626 din 20 august 2012, Lukoil România acordă trei feluri de prime: de Paști, de Ziua Petrolistului și de Crăciun. Potrivit documentului, salariații pot beneficia de prime echivalente și cu 100% din salariul brut dacă se îndeplinesc indicatori precum: productivitatea muncii, rentabilitatea capitalului angajat, volumul vânzărilor cu amanuntul a produselor petroliere, cheltuieli administrative, cheltuieli la tona vândută cu amănuntul etc.

Lukoil a justificat regulamentul cu mai multe exemple: stimularea și motivarea angajaților, creșterea răspunderii salariaților față de cerințele muncii și rezultatele activităților lor, îmbunătățirea calității serviciului și performanțelor profesionale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel