Lukașenko susține că Ucraina i-a propus un pact de neagresiune. Acuzații al adresa liderilor Poloniei și Lituaniei: Sunt nebuni

Președintele Belarusului afirmă că Ucraina i-a propus un pact de neagresiune, în contextul războiului declanșat de Rusia.

Alexandr Lukașenko, președintele din Belarus, spune că Ucraina i-a propus un pact de neagresiune, deși continuă să „antreneze militanți” despre care afirmă că ar reprezenta o potențială amenințare la adresa securității Belarusului, relatează TASS, citat de Timpul.

„Nu știu de ce ucrainenii fac asta. Pe de o parte ne cer să nu luptăm cu Ucraina în niciun caz, ca trupele noastre să nu se deplaseze acolo. Ei sugerează semnarea unui pact de neagresiune”, a spus Alexandr Lukașenko la o întâlnire privind situația socio-politică și infracționalitatea din Belarus.

Liderul din Belarus a mai spus că liderii Poloniei și Lituaniei sunt „în general nebuni” și că creează amenințări la adresa Belarusului.

„De ce au nevoie de acest lucru? Nu este clar. Prin urmare, suntem forțați să reacționăm aspru”, a afirmat Lukașenko.

„Avem destule probleme în jurul perimetrului – atât în ​​spațiul aerian, cât și la sol, la granița terestră. Avem destule probleme acolo”, a mai spus acesta.

Anul trecut, Alexandr Lukașenko afirma că Ucraina se pregătește să atace belarusul, în condițiile în care țara sa a fost cea care a pus teritoriul la dispoziția forțelor Ruse pentru invazia începută pe 24 februarie 2022.

CITEȘTE ȘI     -    Belarusul ar putea să intre în războiul din Ucraina dacă este 'invadat' (diplomat rus)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel