Lukaşenko, o singură şansă să nu ajungă ca Ceauşescu sau Gaddafi

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Andrei Ilarionov, fost consilier al lui Vladimir Putin, consideră că singura şansă a lui Aleksandr Lukaşenko, preşedintele Belarusului, să nu ajungă ca Nicolae Ceauşescu sau Muammar Gaddafi este să plece acum de la conducere. 

Ilarionov a afirmat că nu sunt dubii cu privire la faptul că Lukaşenko va preda curând puterea, singura întrebare fiind legată de modul în care o va face: ca Ceauşescu şi Gaddafi, sau altfel. În opinia expertului, cu Lukaşenko „se va proceda ca în cazul altor dictatori”. De aceea, cel mai bine ar fi ca Lukaşenko să plece şi să ofere locul său Svetlanei Tihanovskaia cât nu e prea târziu.

Întrebat dacă există pericolul ca Federaţia Rusă să profite de criza din Belarus pentru a ocupa ţara printr-o intervenţie militară, expertul rus a accentuat că acest risc există.

„Există un pericol real de ocupaţie a Belarusului. Aşa cum acest risc a fost real şi pentru Ucraina, unde chiar s-a realizat în Crimeea şi Donbas. Acest risc este absolut real şi pentru Belarus, nu doar pentru zona de est, dar pentru întreaga ţară”, a mai spus Andrei Ilarionov, conform Adevărul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel