Lukaşenko își arată mușchii dictatoriali. NU E INTERESAT să fie recunoscut ca preşedinte de Occident

Preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, a atacat joi decizia mai multor ţări de a nu îi recunoaşte legitimitatea, după un scrutin prezidenţial considerat fraudulos şi după reprimarea unei vaste mişcări de contestare, relatează AFP. 

'Strigă că nu ne recunosc. Ştiţi, nu le-am cerut niciodată să ne recunoască, să ne recunoască alegerile, să ne recunoască preşedintele reales', a spus, conform agenţiei oficiale de presă Belta, Lukaşenko, vorbind despre sine, aşa cum face deseori, la prima persoană plural, primindu-l pe ambasadorul chinez.

Preşedintele belarus şi-a început oficial miercuri al şaselea mandat în urma unei ceremonii de învestitură care nu a fost anunţată înainte, de teama, potrivit opoziţiei, unei mobilizări a protestatarilor. UE, Germania, cele trei ţări baltice - Lituania, Letonia şi Estonia -, Polonia, precum şi SUA au transmis ulterior că nu îl recunosc pe Lukaşenko, la putere din 1994, ca preşedinte legitim ales al Belarusului.

Realegerea sa extrem de controversată în cadrul unui scrutin la 9 august a declanşat o mişcare de contestare inedită în ţară care continuă în ciuda reprimării manifestaţiilor, încarcerării sau exilării unor figuri ale opoziţiei. Învestitura lui Lukaşenko a dus miercuri la manifestaţii spontane care au adunat mii de persoane, în special în capitala Minsk. Poliţia le-a dispersat violent, iar 364 de persoane au fost arestate, dintre care 252 la Minsk, conform Ministerului de Interne, notează Agepres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel