Lukașenko a ajuns în Soci pentru a-i cere ajutorul lui Putin. Svetlana Tihanovskaia: Un uzurpator

Vladimir Putin și Aleksandr Lukaşenko
Vladimir Putin și Aleksandr Lukaşenko

Președintele Belarusului Alexandr Lukașenko a sosit într-o vizită de lucru în Federația Rusă pentru a-i cere ajutorul lui Putin. 

Președintele Belarusului Alexandr Lukașenko a sosit într-o vizită de lucru în Federația Rusă. Avionul său a aterizat pe aeroportul din Soci, informează agenția de stat BelTA. Se așteaptă ca Lukașenko să se întâlnească cu președintele rus Vladimir Putin.

Discuțiile vor avea loc într-un format individual. Anterior, s-a remarcat faptul că întâlnirea va avea loc fără jurnaliști, scrie Interfax. Lukașenko ar urma să îi ceară ajutorul omologului său rus pentru a rezolva problema protestelor din Belarus și pentru a-și recâștiga puterea, semn că președintele Belarusului nu are de gând să asculte vocile oamenilor care ies în stradă de săptămâni bune pentru a cere anularea rezultatului alegerilor.

Tihanovskaia, dezamăgită

Una din personalităţile de prim-plan a opoziţiei din Belarus, Svetlana Tihanovskaia, a criticat întâlnirea de luni dintre preşedintele rus Vladimir Putin şi omologul său belarus Aleksandr Lukaşenko, pe care l-a calificat drept un "uzurpator".

"Regret că aţi decis să purtaţi un dialog cu un uzurpator şi nu cu poporul belarus. Aş dori să-i reamintesc lui Vladimir Putin că orice se va conveni în cadrul reuniunii de la Soci va rămâne fără valoare legală. Noul guvern va revizui toate acordurile semnate de către Lukaşenko în mod nelegitim.", menţionează Svetlana Tihanovskaia într-o declaraţie transmisă din Lituania.

Principal aliat al liderului politic de la Minsk, Vladimir Putin doreşte să unifice Rusia şi Belarus şi şi-a însoţit propunerile de ajutor militar şi economic cu apeluri de integrare mai strânsă. Potrivit analiştilor, Putin ar putea încerca să exploateze vulnerabilitatea omologului său belarus pentru a-i smulge concesii, dar orice acord care compromite suveranitatea şi independenţa Belarus este susceptibil să-i înfurie şi mai mult pe protestatarii belaruşi, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel