Urmărește emisiunea live


Luju: Papici încalcă grav legea. Inspecția Judiciară să se autosesizeze

dragnea papici
dragnea papici

Lumea Justiției atrage atenția asupra unei încălcări grave a legii. Lucian Papici a vorbit despre dosarul în care este anchetat vicepremierul Liviu Dragnea. Procurorul calcă în picioare prezumția de nevinovăție a persoanei, dar și legea cu privire la statutul magistraților, care, prin articolul 10, interzice judecătorilor și procurorilor să își exprime public opinia cu privire la procese aflate în curs de desfășurare sau asupra unor cauze cu care a fost sesizat parchetul.

Luju precizează că Papici încearcă să inducă opiniei publice imaginea unei certe vinovății în condițiile în care procesul este abia la început. Se atrage atenția asupra interviului dat de Papici pentru "Kamikaze", unde procurorul a explicat cum a realizat dosarul "Referendum 2012" cu un maldăr de informații primite de la SRI.

Articolul 10 din Legea privind statutul magistratilor, 303/2004, prevede că "Judecătorii și procurorii nu își pot exprima public opinia cu privire la procese aflate în curs de desfășurare sau asupra unor cauze cu care a fost sesizat parchetul". La alineatul doi este precizat că judecătorii și procurori nu pot da consultați scrise sau verbale, "chiar dacă procesele respectice sunt pe rolul altor instanțe sau parchete decât acelea în cadrul cărora își exercită funcția și nu pot îndeplini orice altă activitate care, potrivit legii, se realizează de avocat".

În ciuda legii, Papici a declarat, pentru publicația menționată, cu privire la dosarul "Referendum 2012" că: "Eu eram în concediu în vara lui 2012 când Daniel Morar (pe atunci șeful DNA, n.r.) m-a sunat că trebuie să mă întorc neapărat din vacanță căci sunt informații copleșitoare din partea serviciilor cum că se pregătește o fraudă de proporții la referendum și că va trebui să facem o investigație preliminară".

Despre modul în care a fost făcută ancheta, Papici a declarat: "Și procurorul Bocșan l-a pus pe Dragnea sub acuzare, a făcut învinuiri în dosar, ba chiar i-a zis lui Morar la un moment dat că oare n-ar trebui să-l ducă pe Dragnea la arestare preventivă!". În ciuda acestei determinări a lui Bocșan, Papici susține că a vrut deodată să renunțe la dosar și că Morar i-a spus: "Vezi că Bocșan nu vrea să meargă mai departe, s-a întâmplat ceva ciudat cu el, dă înapoi". Papici a subliniat că apoi Bocșan l-a anunțat că renunță din cauza unor motive personale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel