Luju: Kovesi a înființat, în secret, un nou serviciu. Savaliuc: E discriminare

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a înființat, în secret, un serviciu dedicat judecătorilor și procurorilor, scrie luju.ro. Jurnalistul Răzvan Savaliuc a opinat că această măsură reprezintă o discriminare și încalcă Legea Fundamentală și Convenția CEDO.

Laura Codurta Kovesi a înființat, în secret, în luna martie 2014, un serviciu de combatere a corupției în Justiție, scrie luju.ro.

Vezi și: Antonescu a anunțat ce face cu Kovesi și Nițu dacă va fi președinte

Este vorba despre un serviciu din cadrul Secției de combatere a corupției din DNA, care este condus de Florentina Mirică. Informația privind înființarea Serviciului a fost confirmată de purtătoarea de cuvânt a DNA, Livia Săplăcan, mai transmite sursa citată.

Savaliuc: Constituția și Convenția CEDO, încălcate de înființarea serviciului

„Am arătat faptul că a înființa un serviciu de combatere a corupției pentru magistrați, serviciu ținut în secret până acum - pentru că nu s-a dat niciun comunicat, informația ne-a fost pur și simplu azi confirmată de purtătorul de cuvânt al DNA - constitutie discriminare, pentru că nu ai voie să împarți categoriile de cetățeni după tot felul de criterii rasiale sau apartenență la o anumită clasă profesională. Deci n-ai voie să faci, cum spune și Constituția și Convenția Convenția Europeană a Drepturilor Omului, discriminări de orice natură, să faci un serviciu special pentru Justiție, care numai prin denumirea sa și prin existența sa acreditează ideea că în justiție ar exista corupți.

Și ca lumea să înțeleagă mai bine absurditatea acestei discriminări, e ca și când mâine s-ar apuca DNA să înființeze zeci de servicii de combatere a corupției din cadrul politicienilor, a polițiștilor, a jurnaliștilor, și cine știe ce alte servicii de genul acesta, care numai prin simpla lor existență acreditează în societate ideea că cei care lucrează în zona aia sunt niște oameni corupți, că e nevoie de un serviciu de special ca să-i demoleze”, a declarat Răzvan Savaliuc, în ediția de luni a emisiunii „La ordinea zilei”, de la Antena 3.

Citește și: Judecătorul Moldovan ar fi fugit de DNA: Am fost la plimbare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel