Luju: DNA nu se atinge de PDL. Jaful de la CNAS nu interesează Parchetul

Kovesi Laura,Morar Daniel Marius.Macovei,Basescu
Kovesi Laura,Morar Daniel Marius.Macovei,Basescu

Lumea Justiției atrage atenția asupra Direcției Naționale Anticorupție, care face "spectacol televizat" doar cu dosarele miniștrilor USL și nu se atinge de cei ai PDL. În toamna lui 2012, Guvernul României a depus 30 de sesizări penale la DNA, în urma controalelor efectuate de Corpul de control al primului ministru în ministerele care au fost conduse de miniștrii PDL. DNA nu a deschis niciun dosar, subliniază Luju, care începe, prin jaful de la CNAS, seria dezvăluirilor despre ilegalitățile comise de miniștrii PDL. 

Procurorii anticorupție din DNA au făcut dosare numai demnitarilor din guvernarea PSD din timpul premierului Adrian Năstase, iar din vara lui 2012, când USL a preluat puterea executivă, DNA nu deschide dosare penale decât demnitarilor USL. Sursa menționată precizează că prejudiciul adus de foștii deminatari PDL se ridică la milioane de euro.

Despre jaful de la CNAS

În 1 noiembrie 2012, Guvernul a sesizat DNA cu privire la anumite fapte penale, care au avut loc la CNAS din 2001 până-n momentul depunerii sesizării. Luju menționează că printre cei care s-au aflat în fruntea CNAS se numără și Nicolae Lucian Duță, pe care Administrația Prezidențială l-a numit recent în Consiliul de Administrație al CNAS. Frauda de la CNAS ar fi în legătură cu Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI). Povestea e clasică: a costat enorm, nu e gata. Răspunzători ar fi președinții CNAS și directorii generali adjuncți economici din perioada 2002 – 31.03.2012. S-au făcut plăți ilegale pentru sistemul informatic de 576 milioane de lei.

În plus, reprezentanții CNAS au îndeplinit în mod defectuos obligațiile în legătură cu evidențele pe plătitori, declararea, stabilirea și controlul contribuțiilor de sănătate "cu consecința neîncasării la bugetul statului prin bugetul Ministerului Sănătății a sumei de 189,7 milioane de lei, reprezentând contribuții aferente perioadei trimestrul IV 2009 – trimestrul III 2011". La suma menționată se adaugă 69,5 milioane de lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel