Luju: De ce ANAF nu poate să-l execute pe Iohannis. Blocaj din Florida

Lumea Justiției scrie că România nu poate să reintre în proprietatea imobilului din Sibiu, de pe strada Nicolae Bălcescu 29, după ce soții Iohannis l-au pierdut în instanță. 

România nu poate executa imobilului pentru că procedura de succesiune a fost blocată de o reclamantă - Rodica Baștea - care a pretins că este succesorul de drept al defuncților Maria și Eliseu Ghenea. Cei doi au fost proprietarii imobilului, au murit în anii 60, fiind moșteniți de sora lui Eliseu Ghenea, Paraschiva Micu. Ea a primit toată masa succesorală. Imobilele au fost naționalizate, dar în 1991 a venit un pretins moștenitor, Nicolae Baștea, decedat în 1993. El era nepot de soție, deci nu putea moșteni, după cum au dovedit procurorii, soțul Mariei Ghenea murind la 7 ani după aceasta. Soțul i-a moștenit întreaga avere după moarte, astfel, cum Nicolae Baștea nu era rudă cu Ghenea Eliseu, nu-l putea moșteni. 

Înainte de a murit, Nicolae Baștea a lăsat un testament pentru fiul său, Ioan Baștea și pentru Georgeta Lazurca, soacra lui Klaus Iohannis, dar și pentru Carmen Iohannis. Testamentul a fost anulat. În 2014, instanța de judecată a decis definitiv că soții Iohannis nu au fost dobânditori cu bună credință. Le-au foat anulate toate actele.  Totuși, vreme de 14 ani, din 2001 până-n 2015, ei au obținut de pe urma imobilui din Nicolae Bălcescu 29 suma de 320.000 de euro din chiria plătită de Raiffeisen Bank. 

Proces de succesiune, blocat 

Statul român a încercat să reintre în proprietatea imobilelor. Cu privire la imobilul din Nicolae Bălcescu, potrivit Luju.ro, procedura de succesiune în favoarea statului a fost blocată în 2016 de Rodica Baștea, pretinsă succesoare a lui Ioan Baștea, ca soție. Procesul are numărul de înregistrare 939/85/2016. Dosarul a fost strămutat de la Tribunalul Sibiu la Tribunalul Hunedoara, unde primul termen e în octombrie 2018. 

Sursa citată scrie că Rodica Baștea locuiește în Florida. Ginerele acesteia ar fi prieten cu președintele Klaus Iohannis. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel