LUJU: Cristi Danileț l-a incriminat pe Toni Neacșu, la Curtea Supremă

danilet_neacsu_2_400x
danilet_neacsu_2_400x

Lumea Justiției scrie că judecătorul CSM Cristi Vasilică Danileț l-a incriminat pe fostul său coleg și prieten, Adrian Toni Neacșu. Cel din urmă este acuzat de Direcția Națională Anticorupție că ar fi încasat în mod nejustificat 66.942 de lei. 

[caption id="attachment_408138" align="alignleft" width="310"] Foto: Luju[/caption]

Toni Neacșu ar fi încasat nejustificat suma menționată, care reprezenta venituri din salarii și asociate, aferente unui număr de 48 de zile în care a absentat de la serviciu. Absentarea ar fi fost motivată cu documente false. În 7 ianuarie, a avut loc un nou termen în acest dosar. Printre cei audiați marți s-a numărat și Cristi Vasilică Danileț. Audierea lui a durat o oră. Președintele Completului de trei judecători al ÎCCJ, Săndel Macavei, i-a adresat mai multe întrebări membrului CSM pentru a clarifica acuzațiile aduse de către procurorii DNA lui Adrian Toni Neacșu.

Potrivit declarațiilor sale, Cristi Danițet s-a considerat dezavantajat că primește aceiași bani pe care îi primesc și unii colegi din CSM, care lucrează de acasă. Judecătorul CSM a catalogat sentimentul drept "frustrant". Mai mult, potrivit sursei citate, Danileț a mărturisit că s-a pus problema în plenul CSM că sunt membri CSM care nu vin la serviciu, dar primesc bani de diurnă.

"S-a pus de două sau de trei ori problema în Plen, in discuții informale, asupra faptului că unii membri CSM, cu referire directă la domnul Neacșu. Îmi aduc aminte și cine a ridicat problema, domnul Aron. Faptul că domnul Neacșu nu este la serviciu, deși primește bani de diurnă. Exact asta a fost exprimarea", a spus Danileț.

Deplasări pe hârtie cumpărată

Danileț a explicat, în detaliu, cum a învățat de la șoferul CSM cum se fac deplasările pe hârtie. "Ideea e că șoferul făcea o deplasare până la una din localitățile apropiate de Focșani, de unde lua un bon de benzină ca și cum ar fi facut drumul până la București, și acelasi lucru se întâmpla și vineri. Practic, apărea o alimentare pe drumul Focșani-București din care s-ar putea deduce că drumul a fost făcut", a spus Danileț. Judecătorul a spus că a fost jenat de povestea cu decontările și de aceea nu a spus nimănui.

Cristi Danileț a precizat că nu minte pentru că "este declarația mea și eu depun mărturie cu mâna pe Biblie".

VEZI aici declarațiile lui Cristi Vasilică Danileț din fața Instanței Supreme, publicate de LuJu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel