LuJu: Bordea a demisionat din CSM pentru a opri domnia procurorilor

Judecătorul Adrian Bordea și-a depus demisia din funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, pentru a împiedica numirea unui nou procuror la conducerea instituției în locul Oanei Schimdt-Hăineală, scrie luju.ro.

Plenul CSM a luat act, marți seara, de cerererea de demisie a lui Adrian Bordea, iar luju.ro transmite că prin această decizie judecătorul urmărește să evite o situație similară celei din prezent, în care CSM este condus de un procuror, și anume - Oana Schmidt-Hăineală.

Prin acțiunea sa, Adrian Bordea ar fi dejucat planurile ca CSM să fie condus în continuare de un procuror - în persoana Liei Palade, care ar fi agreată atât de Oana Hăineală, cât și de SRI. Dacă Adrian Bordea și-ar fi dus mandatul la final, ar fi însemnat ca timp de încă un an la conducerea CSM să se afle tot un procuror, dat fiind că mandatele celor două funcții de conducere au început în perioade diferite. Cei din CSM au nevoie de un judecător care să accepte funcția de vicepreședinte al instituției, mai arată luju.ro.

Precedentul Hăineală

Procedura ar fi trebuit să se desfășoare după modelul alegerilor din 4 ianuarie 2013, când judecatorul Adrian Bordea de la ÎCCJ a acceptat să candideze pentru această funcție, pentru a o „legitima” pe Oana Haineală ca președinte a Consiliului, sub motivația că numai așa se salvează instituția de la blocaj, adaugă sursa citată.

Adrian Bordea a fost ales în funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii în data de 26 februarie, cu 16 voturi „pentru” şi o abţinere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel