Lui Nicușor Constantinescu i se respinge contestația în anulare

Nicusor Constantinescu
Nicusor Constantinescu

Curtea de Apel Constanţa a respins luni contestaţia în anulare formulată de fostul preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Constanţa, Nicușor Constantinescu. Decizia a fost luată în dosarul în care Constantinescu a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare cu executare, pentru că nu a asigurat finanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa.  

Judecătorii Curţii de Apel Constanţa au analizat contestaţia în anulare depusă de fostul preşedinte al CJ împotriva sentinţei definitive.

Cei doi avocaţi ai lui Constantinescu, Marius Mocanu şi Alina Bica, au cerut amânarea judecării contestaţiei, invocând necesitatea prorogării cauzei până când Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va soluţiona cererea de strămutare a judecării contestaţiei în anulare la altă Curte de Apel din ţară. În acelaşi timp, apărătorii au solicitat ca instanţa să ceară o confirmare de la Ministerul Apărării Naţionale în legătură cu acoperirea de către Constantinescu a prejudiciului provocat părţii vătămate, MApN, anterior condamnării sale în prima instanţă şi implicit să amâne pronunţarea până la sosirea răspunsului.

În prezent, Nicuşor Constantinescu se află în detenţie la Penitenciarul Poarta Albă, executând pedepsa de cinci ani pronunţată în dosarul Centrului Militar Zonal Constanţa. Pe 29 iulie, 2016, Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat, în primă instanţă, la 15 ani de închisoare în dosarul în care este acuzat că în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa a autorizat plăţi nelegale şi a prejudiciat instituţia cu peste 30 milioane de lei şi statul cu peste un milion de lei. Alături de Constantinescu au mai fost judecate alte 15 persoane, Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa şi două firme, notează Agerpres. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel