Lui Ciucu i se pun gunoaiele pe suflet: Să nu credeți că sunt vreun nesimțit

Sursa: Facebook Ciprian Ciucu
Sursa: Facebook Ciprian Ciucu

Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, a făcut un comentariu legat de situaţia privind salubritatea. 

"Să nu credeți că sunt vreun nesimțit și că nu văd gunoaiele din Sectorul nostru. Le văd, fac mult teren, și de fiecare dată mi se pun pe suflet. Am pus la punct un mecanism prin care poliția locală să le pună pe o hartă – cu foto - iar Urban (firma de salubrizare cu care avem contract) și ADP Sector 6 să meargă și să le ridice. Apoi, Poliția Locală va trece pe acolo ca să-mi confirme ridicarea lor.

Situația acesta are două aspecte: (1) Firma de salubrizare să își facă treaba și (2) la fel de important cetățenii, dumneavoastră să fiți responsabili, să nu mai duceți gunoiul în stradă. Vom avea în curând camere de supraveghere iar cei prinși că lasă gunoaiele în stradă vor fi sancționați drastic!

Cunosc problema gunoiului provenit din reamenajări / renovări / mobilă. Pentru acesta este o soluție: Urban are servicii care nu sunt deloc scumpe (9 lei pe sac pentru deșeurile din construcții) iar pentru uși/canapele/ferestre etc. vine o platformă care costă care costă 84 de lei + TVA. Costurile sunt de bun simț.

Vă spun un lucru, dați mai departe ca să se știe, spuneți-le tuturor, să nu zică nimeni că nu am spus: ne pregătim pentru CURĂȚENIA DE PRIMĂVARĂ! Și când spun că ne pregătim, asta vă include și pe dumneavoastră! Eu mă pregătesc cu firma de salubrizare, cu ADPul (facem investiții noi) dar și cu poliția local. Avem o lege nouă care îmi permite să amendez proprietarii terenurilor lăsate în paragină (indiferent de proprietar – public sau privat)", a scris primarul Ciucu pe Facebook.

Ciucu: Cine nu va respecta legea nu va fi doar amendat

"De asemenea, MARE ATENȚIE: eu mă voi ocupa a spațiul public să fie îngrijit exemplar, dar dumneavoastră (asociații de proprietari, agenți economici etc.) vă veți ocupa ca spațiile adiacente cum ar fi grădinile blocurilor, spațiul din fața magazinului etc. Avem o nouă lege în acest sens și mă voi asigura că o aplicăm în sectorul șase. Poliția locală va fi instruită și își va asuma această muncă de “sectorist”. Nu doar va veghea la menținerea ordinii publice, dar va supraveghea și întreținerea spațiilor publice și private din Sectorul nostru. Și va lua și informații de pe stradă pe care le va aduce la cunoștința diferitelor direcții din primărie pentru a interveni cu reparații, curățenie etc.

Cine nu va respecta legea nu va fi doar amendat, pentru că eu nu voi lăsa gunoiul în mijlocul drumului sau terenurile în paragină. Le vom curăța noi și le voi trimite factura acelora care nu fac curat /nu amenajează terenurile. Noua lege este explicită în acest sens.În acest moment localizăm pe o altă hartă și toate punctele de colectare (precum cel din poză) ale blocurilor fără gheenă pentru a le renova și securiza.

Primăria are partea ei de responsabilitate. Eu am parte mea de responsabilitate. Dar pentru a trăi într-un mediu urban curat cu toții avem partea noastră de responsabilitate! Banii și forțele ADP Sector 6 nu ajung efectiv să trimitem muncitori la fiecare în parte să li se facă curat!", transmite primarul Sectorului 6.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel