Ludovic Orban vrea să taie în carne vie: E o rușine-exclusiv

Ludovic Orban, candidatul PNL la Primăria Capitalei, este decis să facă ordine în București, dacă va ieși învingător la alegerile locale din luna iunie, chiar dacă unele dintre măsurile pe care le va lua nu vor fi pe placul multor cetățeni.

Invitat la DC News Live, Ludovic Orban a precizat o serie de măsuri impopulare pe care le are în vedere în cazul în care va câștiga fotoliul de primar general la Capitalei, una dintre acestea vizând administrarea sistemului de parcări: "E o rușine", a declarat liderul liberal, legat de această problemă a Bucureștiului.

"Nu voi mai permite să faci PUZ-uri din zona privată. Orice PUZ pe care vrei să îl faci, îl faci la inițiativa Primăriei Capitalei.

Respectarea reglementărilor în domeniu. Acestea trebuie aplicate, de la parcările ilegale. Degeaba mă apuc să construiesc în parteneriat public privat parcări supraterane și subterane, dacă în jur li se permit oamenilor să parcheze ilegal, neregulamentar. Toate aceste lucruri trebuie sancționate.

Citește și: Audit la Primăria Generală a Capitalei. Ce spune Orban-video

În ceea ce privește administrarea sistemului de parcări din București, E O RUȘINE. Nici astăzi nu avem parcometre. Nu avem o evidențiere foarte clară a numărului de parcaje care există, nici măcar nu se poate evolua corect veniturile municipalității din activitatea de parcare.

Sunt lucruri care țin și de aplicarea legislației în domeniul construcțiilor", a mai spus Ludovic Orban, dând exemplul proprietarilor Hanului Solacolu, o clădire cu valoare istorică, de patrimoniu, care nu fac nimic, ci așteaptă să se  prăbușească.

[citeste si]

În acest context, Ludovic Orban a fost întrebat și despre lucrările de restaurare și consolidare a Arcului de Triumf din București și dacă se vor pierde fondurile europene destinate acestui proiect.

"Dacă se termină până la 30 iunie, și am vorbit cu primarul general interimar care mi-a spus că este călare pe constructor ca să termine în termenul respectiv, nu se pierd fondurile europene. Pasajaul Sudului, de asemenea finanțat pe fonduri europene, probabilitatea de a fi finalizat este foarte mică. După ce s-a făcut documentația tehnico-economică s-a încredințat proiectarea unei firmă fără niciun fel de experiență, care a făcut proiectul pasajului respectiv fără să vadă cota metroului și planul de rețele. Pentru locuitorii care traversează Piața Sudului la orele de vârf este îngrozitor", a adăugat Ludovic Orban, la DC News Live

Urmărește declarația candidatului PNL la Primăria Capitalei de la minutul 44:40

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel