Ludovic Orban-Joseph Daul. Strategie pentru EUROPALAMENTARE

Ludovic Orban - Joseph Daul
Ludovic Orban - Joseph Daul

Ludovic Orban a anunţat că a discutat miercuri cu Joseph Daul strategia pentru viitoarele alegeri europarlamentare.

Ludovic Orban, liderul PNL, a avut discuţii cu preşedintele Partidului Popular European, Joseph Daul, despre strategia pentru alegerile europarlamentare prin care PPE intenţionează să-şi menţină statutul de cea mai puternică forţă politică pe plan european.

'Am discutat despre strategia prin care PPE are ca obiectiv menţinerea în situaţia de cea mai puternică forţă politică şi cea mai serioasă forţă politică atât pe plan european, cât şi în ţările Uniunii Europene şi în România. Am luat decizia ca, la jumătatea lunii martie, PPE împreună cu (...) grupul PPE din Comitetul Regiunilor să organizăm un eveniment de anvergură, la care să prezentăm principalele puncte ale agendei PPE pentru alegerile pentru Parlamentul European, atât la nivel european, cât şi specific pentru România', a susţinut Ludovic Orban, după întrevederea pe care a avut-o cu Joseph Daul, miercuri, la sediul PNL.

Vizită, într-o zi simbolică

Potrivit lui Ludovic Orban, s-a discutat despre posibilitatea ca la acest eveniment, care va fi organizat la Bucureşti, să participe candidatul la funcţia de preşedinte al Comisiei Europene şi alţi reprezentanţi de vârf ai PPE. Totodată, el a precizat că este o onoare să îl primească pe preşedintele PPE, la sediul PNL, de Ziua Europei.

'Avem onoarea de a-l avea în România, la sediul PNL, pe preşedinte PPE, principala forţă politică din Parlamentul European, o forţă politică de dreapta, din care face parte PNL. Ne bucurăm că preşedintele PPE este alături de noi într-o zi simbolică, într-o zi în care aniversăm două lucruri importante - Ziua Europei şi, de asemenea, Ziua Independenţei României', a spus Ludovic Orban.

La rândul său, Joseph Daul a precizat că PPE este pregătit pentru alegerile europarlamentare de anul viitor.

'Vom face o strategie europeană, dar, în acelaşi timp, vom asculta şi părerile partidelor din toate statele europene. Dacă discutăm despre candidatul pentru Comisia Europeană, la nivelul PPE am decis deja de trei luni şi vom avea un spitzenkandidat, ca şi data trecută', a afirmat Daul. Totodată, Daul a spus că la întâlnirile pe care le-a avut miercuri, în România, a discutat subiecte de actualitate pe agenda europeană. 'Am discutat despre politica agricolă comună, (...) despre viitorul buget al Uniunii, care este foarte important în momentele dificile pe care le trăim. Avem puncte foarte importante - migraţia, terorismul. (...) Sunt două puncte foarte importante şi, de aceea, trebuie să discutăm despre apărare şi securitate pentru cetăţenii Europei, dar, în acelaşi timp, (...) nu trebuie să uităm securitatea alimentară (...) şi fondurile structurale, care sunt foarte importante pentru România', a arătat Daul.

La rândul său, Ludovic Orban a precizat că, dacă va fi adoptat în forma prezentată în proiect, bugetul UE va aduce beneficii pentru fermierii români.

'Referitor la buget, (...) dacă se adoptă bugetul în forma în care este prezentat în proiect, acest buget va aduce beneficii pentru fermierii români, pentru că, în baza principiului coeziunii, va exista o reducere a decalajului în ceea ce priveşte subvenţia, plăţile la hectar, lucru care va duce la o creştere a plăţilor la hectar pentru fermierii români. (...) Va avea efecte extrem de benefice în ceea ce priveşte creşterea competitivităţii sectorului agricol din România', a susţinut preşedintele PNL.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel