Ludovic Orban, discuţie cu prim-ministrul Poloniei. Şedinţă comună a celor două guverne

Prim-ministrul Ludovic Orban a avut astăzi, 16 octombrie, o convorbire telefonică cu prim-ministrul Poloniei, Mateusz Morawiecki.

Cei doi înalţi oficiali au salutat nivelul excelent al cooperării bilaterale subsumate Parteneriatului Strategic dintre România şi Polonia şi au reiterat disponibilitatea şi dorinţa comune de a acţiona, în continuare, pentru aprofundarea acesteia, în toate domeniile de interes reciproc. O atenţie aparte va fi acordată interacţiunii şi coordonării strânse din cadrul UE şi NATO, respectiv al formatelor regionale de cooperare la care cele două state participă, cu precădere în anticiparea apropiatei reuniuni la vârf a Iniţiativei celor Trei Mări.

În cadrul discuţiei, a fost evocată, de asemenea, perspectiva foarte bună oferită de viitoarea şedinţă comună de guvern româno-polonă, care va fi organizată de Polonia, de îndată ce condiţiile epidemiologice o vor permite. Cu acel prilej, cei doi premieri vor agrea Planul de Acţiune pentru perioada 2021 - 2025, subsumat Parteneriatului Strategic bilateral.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel